woensdag 18 januari 2012

Haken

Ik zal nu toch maar eens m'n haakwerk aan de kant leggen om een blogbericht te typen. Sjonge, niet gedacht dat het zo verslavend en leuk zou zijn!
Om te beginnen had ik van mijn schoonmoeder wat wol gekregen om te oefenen. Het viel me hard mee! Natuurlijk ken ik nu alleen de basis, maar daar kun je al genoeg leuke dingen mee maken. Vorige week vrijdag moest ik even naar Woodstock en kon ik het niet laten om ook even leuke kleuren wol en garen te halen. Echt veel keus was er niet, maar van wat dunner garen hadden ze wel leuke, frisse kleuren.
Thuis gelijk aan de slag gegaan en ziedaar m'n eerste projectje!



Gewoon rechthoekige lapjes haken en dan aan elkaar vastzetten, schuif het om een waxinelichthouder en klaar! 
Op internet had ik een kussen gezien dat gemaakt was van gehaakte grannysquares. Dat vond ik een leuk idee voor Sofia's kamer. M'n schoonmoeder leerde mij hoe ik dat moet haken en na een goede uitleg hoe je van kleur moet verwisselen en afhechten haak ik grannysquare na grannysquare. Ik moet er denk ik 16 hebben om een heel kussen te maken. Als ze allemaal af zijn maak je ze aan elkaar vast en naai je er een achterkant aan (of haken) en zo heb je een leuke kussenhoes.



Terwijl ik dit type ligt Sofia lekker naast me op de bank te slapen. Ze heeft de griep gehad, zo zielig voor zo'n kleintje!
Ook heeft ze erg last van een geirriteerde huid. Dat heeft ze eigenlijk al vanaf het begin, maar het lijkt steeds erger te worden. Vooral op haar gezicht is het erg. Dat jeukt zo en dan krabt ze het helemaal kapot. Ik heb al verschillende zalfjes geprobeerd en op het moment gebruik ik kokosolie. Het helpt niet bijzonder, maar morgen moet ik toch weer voor controle met haar naar de dokter. Kijken wat die er van zegt.
Wel merk ik dat ze niet tegen gebreide kleding kan. Zo snel de stof maar een beetje pluizig is, wordt het erger. Heel jammer, want zo kan ze niet van die leuke, gebreide kleren aan en mijn keuze aan kleding wordt ook flink uitgedunt. Hopelijk vinden we er een oplossing voor!



5 opmerkingen:

  1. Arme Sofia, hopenlijk heeft de dokter een heel goed zalfje voor haar! Ze ziet er lekker uit! Met je haak project waan je je in Arabische sferen... Leuk hoor die schaal met kaarsen en haakwerk!! gr maatje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat leuk die gehaakte dingen. wat je nog kan doen tegen het krabben op haar gezichtje is sokjes om haar handjes als ze slaapt. dan krabt ze het niet zo snel kapot. ook moet je haar huidje goed vet houden. in Nederland hebben ze cetomacrogol creme. dit is een neutrale creme die je goed kan gebruiken. vaseline werkt ook wel maar dat blijft nog lang vet. is wel prettig voor 's nachts. cetomacrogol trekt gewoon sneller in. vet houden is nu het belangrijkste tegen de jeuk. succes ermee en hopelijk gaat het snel wat beterder met haar. ze blijft wel een prachtige baby. groetjes van bert, marije, bart, lieke, anouk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heej,
    Vervelend dat Sofia er nog steeds last van heeft. Wat is het toch een schatje! Bedankt vr het kaartje met de foto, leuk!
    Wat zijn de haakwerkjes leuk geworden, mmm, misschien toch maar eens een keer aan m'n moeder vragen hoe het werkt, zij haakt ook een sprei voor Wilma. Lijkt me leuk om te doen, dat kussen wordt vast prachtig, wat een mooie kleuren!
    Inge komt zo hier wat drinken, gezellig! Jmmr dat je niet even kan meekletsen! Maar goed..nog een paar maand!!!

    lfs Lianne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Gerlien,

    wat een leuke haakwerkjes! Lijkt me ook een heel leuk werkje om te doen. Wat sneu voor Sofia dat ze ziek is geweest en wat vervelend dat ze zo'n jeuk heeft! Ik hoop dat je er snel een oplossing voor hebt. Misschien is ze wel ergens allergisch voor? Succes met alles!

    Groetjes van je nicht Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Gerline,

    Je zal mij w.s. niet kennen, maar mijn oudste zit bij jou jongste zusje in de klas.
    Ik kreeg via via je weblog door en lees het regelmatig. Leuk hoe je alles beschrijft!
    Nu zag ik pas dat je spullen kreeg om te haken, nou ik haak ook graag.
    Ik haak bv. ook bloemetjes die je op haarspeldjes kunt naaien/lijmen, leuk voor je dochter.
    Je koopt goedkope gekleurde of witte haarspeldjes, bloemetje erop, evt. een lintje eraan en je hebt unieke speldjes voor weinig geld.
    Ook is het leuk om hoesjes te haken voor om mobieltjes. Geen grote klus, maar leuk om te doen en leuk om kado te geven. Google maar eens en je ziet leuke dingen.
    Ik heb een patroontje voor een mobielhoesje van 4 kleine granny's. Als je het leuk vindt wil ik je die wel mailen o.i.d.

    Succes met haken en de groeten uit Rijssen, Gera.

    BeantwoordenVerwijderen