zaterdag 7 januari 2012

Pakjesavond

Then snow is gone again! Aan het begin van de week was het -15 en nu vandaag leek het wel voorjaar! De zon scheen en het was gewoon zacht buiten. Wat een verschil! Dit is het eerste jaar dat ik zo'n 'warme' winter mee maak.
Maar toch heeft William nog even in de sneeuw kunnen spelen.Vandaag was het ook de laatste dag van de kerstvakantie en maandag zullen de scholen weer beginnen. Omdat het vakantie was hebben we nog een dag gewinkeld met de meiden. Gelukkig kon William naar een oppas en hoefde ik alleen Sofia mee te nemen. William heeft snel last van wagenziekte en geeft dan wel een paar keer over. (Hopelijk heeft hij daar geen last van in het vliegtuig!)
Er waren ook nog drie meiden over uit Nederland die ook op de pabo hebben gezeten. Zij zijn ook meegeweest en hebben 'savonds nog bij ons gegeten. Erg leuk om weer mensen 'fresh' uit Holland te spreken!;-)
We hebben een erg gezellige dag met elkaar gehad en ik heb er echt van genoten! Lekker om er weer even uit te zijn met alleen meiden en kletsen en lachen over van alles en nog wat.


Sofia was heel tevreden de hele dag en heeft lekker rond gekeken. Dat was alleen niet zo handig met het voeden. Ze keek liever rond, dan ze dronk. Ze vindt winkelen nu al gezellig!;-)

Ook hadden we de laatste cadeautjes voor onze verlate pakjesavond gekocht, die we gisteravond hebben gehouden met de familie. Het was errug gezellig!
We trekken altijd een naam en voor diegene koop je dan wat en voor je eigen kinderen. Verder doen we ook $5,- presents. Iedereen koopt iets voor $5,- Het maakt niet uit was het is. Iets moois, lelijks, grappigs, het mag allemaal. Nadat we alle 'gewone' cadeaus hebben uitgepakt, worden de $5,- presents op tafel gezet. Iedereen heeft een nummer getrokken en diegene die nummer 1 heeft kiest een pakje uit. Je hebt dus geen idee wat je krijgt. Zo werk je de nummers af. Als jou nummer aan de beurt is mag je of een cadeautje van iemand anders afpakken die je leuk vindt of je pakt een nieuw pakje van de tafel. Diegene die het laatste nummer heeft, heeft dus geluk. Alle cadeaus zijn al bijna uitgepakt (op 1 na) en dan kun je dus kiezen!
We hebben erg veel lol gehad!
William heeft van ons een vrachtwagen gekregen wat hij geweldig vindt!


Een van de cadeaus die ik heb gekregen is een boekje om te leren haken met haaknaalden. Jaja, ik ga proberen om te haken! Lijkt me erg leuk om te doen en je kunt er zulke leuke dingen mee maken! Maar eerst maar eens gaan oefenen. De laatste keer dat ik heb gehaakt was op de basisschool!

Verder heb ik nog een hoesje om het doosje met de billendoekjes voor op Sofia's kamer gemaakt. Even weer wat kleur toevoegen aan de kamer.


Staat toch heel wat vrolijker zo!

Trouwens nog bedankt voor alle leuke reacties die jullie op mn vorige blogje hebben achtergelaten. Ik vind het altijd erg leuk om wat van jullie te horen!

Goed weekend!

5 opmerkingen:

 1. Haar! Wow, wat gezellig met al je vrienden. Ziet er leuk uit hè. ik heb aangevraagd of ik in de mei vak vrij kan krijgen. Gaat wel lukken denk ik. Lag nu op zoek naar evt nieuwe auto, snif, snif... ;) Gelukkig, mag blij zijn dat de ketting botsing niet erger was. ja, ik ga je nog wel xtje weer bellen. tja, je bent als moeder Josefien er wel druk mee en ik met m'n kinders op 'te werk:)

  Liefs, Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk doosje en wat mooi gemaakt, wil je mij dat ook leren?! Wat schattig William in de sneeuw. Wij hebben al voorjaar... maar sneeuw vind ik ook wel leuk!
  van Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen! Moeten nodig weer eens bellen!!

  Grts Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Gerlien!

  Wat leuk om je weblog te lezen! Het lijkt alweer heel lang geleden, maar het was nog maar vorige week dat we in de IKEA waren en bij je hebben gegeten. Wat was het (Hollands) gezellig!
  Je komt het maar snel een keer terug doen ;-)

  Groetjes Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Gerlien,

  Het is iedere keer wel erg leuk om de blog te lezen en de foto's te bekijken! Wat worden de kinderen al groot!

  Groetjes,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen