zaterdag 28 januari 2012

Nog een paar weken...

...en dan zetten we weer voet op Nederlandse bodem! De tickets zijn geboekt!!
We kunnen bijna niet wachten totdat het zover is. Gezellig van alles genieten, zoals koffie- en theedrinken rond de keukentafel. Naar de markt, winkelen, wandelen door het bos en van het Hollandse landschap genieten, mijn vriendinnen weer zien. En eindelijk kan de rest van de familie Sofia ook zien. Alleen m'n moeder en Anneke hebben haar gezien en foto's en Skype zijn natuurlijk lang niet zo mooi dan haar echt zien, vasthouden en knuffelen.
En wat zal William het ook naar z'n zin hebben! Hij kan lekker rondsjouwen, want er is altijd wel wat te doen. Buiten bij de dieren of z'n favoriete ome Jan in de schuur 'helpen.' Ja, hij is helemaal weg van mijn broer(tje). Als hij zijn stem aan de telefoon hoort of op skype ziet, dan lichten z'n ogen op en zegt hij, 'Jan, Jan!'
En natuurlijk zullen William en Sofia flink verwend worden door opa en oma en alle tantes en oom! Daar heb ik erg zin in om te zien dat mijn familie nu ook lekker van de kinderen kunnen genieten. Maar nog even geduld hebben!

Deze week heb ik ook eindelijk de lamp voor in de keuken af kunnen maken! Onze verlichting was kapot gegaan. We hadden eerst spotjes aan een rail, dat aan het plafond bevestigd was. Maar toen die doorbrande, moesten we wat anders hebben. Eerlijk gezegd vond ik dat niet zo erg, want ik wilde al heel lang een kroonluchter met kapjes hebben.
Bij Ikea had ik een kroonluchter gekocht die zwart was. Gerard heeft hem wit gespoten.


Via internet hebben we uit de States witte lampenkapjes besteldt, die je op de lampjes kunt 'knijpen.' Van de week werd de doos bezorgd en toen kon ik beginnen met het bekleden van de kapjes. Bij de Mainstreet in Rijssen heb ik ooit een workshop gevolgd en nu kwam dat goed van pas!
Eerst maak je een mal door met het kapje op de stof te rollen. Belangrijk is dat je je beginpunt markeert aan de boven- en onderkant, waar je dan ook stopt. De mal heb ik getekend op canvas, zodat het niet gaat rafelen en ik hem telkens weer kan gebruiken. Aan de boven- en onderkant heb ik 1 cm extra gerekend, zodat je de stof om het randje kunt vouwen. Doe dat ook aan een zijkant, voor de overlapping.


Daarna spuit je met spuitlijm heel licht een streep aan het begin van de verkeerde kant van de stof. Het kapje leg je met de beginpunten (van waar je begonnen bent met het tekenen van de mal) op het begin van de stof. Zorg dat je 1 cm aan de boven- en onderkant hebt. Daarna spuit je de rest van de stof licht in met lijm en nu vouw je de stof voorzichtig om het kapje en strijkt het met je hand glad. Als de naden elkaar niet netjes overlappen, knip je die bij. Als het scheef loopt zie je dat als het lampje er door schijnt.
Spuit lijm op de stof dat uitsteekt aan de boven en onderkant en vouw het dan strak om de rand heen.
Ik ben erg blij met het resultaat en het staat erg gezellig!
Hier nog een foto van Sofia, zodat je kunt zien hoe goed haar huid is opgeknapt.

Wat een schatje he?;-)

4 opmerkingen:

 1. Hi, wat een gezellige lamp heb je er van gemaakt!! Zal ik zometeen op de markt maar naar nieuwe stofjes kijken? Wat fijn voor Sofia dat dr You een goed zalfje voor haar had! Wat een lekker schatje, nog heel wat weekjes en dan komt ze!! gr maatje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haa!

  Leuk om te lezen!! Die lampjes zijn echt heel mooi geworden! Net een plaatje uit een tijdschrift;). Sofia is ook een grappig meisje geworden zeg! We bellen snel weer!

  Grts Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Gerlien,
  Wat ben je creatief! De lamp is echt leuk geworden. En het haakwerk is ook mooi! Ik ben ook aan het haken, een omslagdoek, het is een heel gepriegel maar wel leuk om te doen. Misschien hebben we toch nog wat handwerkgenen van oma Roosink meegekregen;)
  Ben je de weken al aan het aftellen? Leuk dat je voor zo'n lange periode komt, misschien zien we elkaar dan nog.
  Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eeej, gerlien! Wow mooie lamp hè! Ik bewonder je creatieve kunsten! Ook wel zo handig datje geliefde van alle markten thuis is. Verder alles goed met m'n zus en de andere Pasjes? Kspreekje je niet zo vaak meer...of ' t komt doordat ik geen nachtdiensten meer draai;) tTis hier koud joh. Afgelopen zaterdag in Willingen geskied. Het was echt heeeerlijk! Donderdag maybe schaatsen bij 't Uddelemeer. Lfs, Anneke

  BeantwoordenVerwijderen