woensdag 20 juni 2012

Old Fashioned Potato Salad

Het is 9 uur 's morgens en al 28 graden! Dat beloofd wat voor vandaag! Het is eigenlijk te heet om buiten te zijn. Alles wat ik buiten moet doen, probeer ik voor 8 uur te doen en dan ben je al flink aan het zweten. Vandaag pas ik op 3 kinderen en ik zal na de koffie het badje maar opzetten. Kunnen ze lekker rondspetteren en een beetje afkoelen.
Met dit weer heb je ook niet zoveel zin in warm eten, maar meer in een frisse salade. Daarom hier het recept van een heerlijke potatosalad, die populair is in de hele familie.


Zo maak je het:

800 gr. - 1 kg. gekookte aardappels (nieuwe aardappeltjes zijn ook erg lekker!)
3 hardgekookte eieren
2 stengels celery (gesneden in dunne plakjes)
3 a 4 lenteuitjes
125 ml. kwark
125 ml. mayonaise
2 eetl. azijn
2 eetl. suiker
1 theel. mosterd
1/2 theel. zout
1/4 theel. peper

Snij de aardappels aan blokjes. Doe deze samen met de eieren, celery en lenteuitjes in een grote schaal.
Mix de overige ingredienten goed door elkaar in een klein schaaltje.
Giet de saus over de aardappels en roer goed door elkaar.
Laat de salade minstens 1 uur in de koelkast staan.

De eetl. en theel. mogen ruim aangehouden worden.

Hopelijk vinden jullie hem net zo lekker als dat wij hem vinden! En als je een grote schaal maakt, dan heb je er de volgende dag ook nog wat aan. Scheelt weer koken!;-)

Gisteren heb ik in de koele basement genaaid, omdat het te heet was om wat anders te doen. Eindelijk kon ik mijn rok afmaken en nu heb ik er weer een vrolijke, zomerse rok bij.Gerard heeft vorige week de schuurdeuren gemaakt. Eerst zat er een plaat hout voor, maar nu met die grote deuren is het veel makkelijker om een keer met de jeep weg te gaan. Als het tenminste gerepareerd is. Het felle rood steekt mooi af tegen het verweerde hout en staat lekker fris.


Ik denk dat het tijd wordt om de kinderen te gaan checken. Onder het typen van deze blog heb ik het badje maar opgezet, want ze konden niet langer wachten.

Enjoy the potato salad!

2 opmerkingen:

 1. Hoi Gerlien,
  Dat lijkt me een heerlijk recept!
  Ga ik zeker eens proberen, met zulke warme dagen heb je ook niet zo veel energie en dan is dat lekker fris.
  Heeft Sofia geen last meer gehad? Is echt wel oppassen met haar allergie!Hier is het nu een hele rust nu ze allemaal getrouwd zijn, ik ben helemaal aan het haken gegaan, heb ook het granny square boek gekregen, kom nog tijd tekort!! Groetjes tante Gerdien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha! Leuk weer om te lezen!

  Grts Inge

  BeantwoordenVerwijderen