woensdag 6 juni 2012

Flowers

Slowly, we're getting back to normal again. William en Sofia zijn weer gewend, het gewone huishouden heeft z'n draai gevonden en de tuin is bijgewerkt.
Het is hier weken droog geweest en nu hebben we erg veel regen. Geeft niet, daar wordt de natuur alleen maar mooier van. Het gras begon al bruin te worden en is nu weer mooi groen.
We hebben hanging baskets volgepoot, potten gevuld met geraniums en petunia's, het tuinset opgezet, de struiken bijgeknipt en Gerard heeft mulch op de grond gelegd. Dit ter voorkoming van het snel uitdrogen van de grond en bescherming van de wortels. Het ziet er allemaal weer mooi uit! Oja, en niet te vergeten de groententuin. De sla en boontjes komen al op en de paprika- en tomatenplantjes worden steeds groter. Met al die regen groeit het hard!
Hier een paar foto's van het deck.

De hartjes aan de schutting heb ik gekocht bij de Action. Staat zo gezellig met een kaarsje er in!

Over een paar weken hangen de bloemen er over heen en is het mooi vol.

Elk jaar vullen we deze potten weer met dezelfde bloemen. Zo mooi al die kleuren!

In de voortuin bloeien de pioenrozen. Een van mijn lievelingsbloemen. Ze zijn prachtig, het is jammer dat ze maar ongeveer 2 weken bloeien. Om er extra van te genieten knip ik de mooiste er af (er zitten zoveel bloemen aan!) en die zet ik door het hele huis. Kannen, vaasjes (van de kringloop) en lege kaarsenhouders doen dienst als vaas. Binnen en buiten genieten!

Dit zou je het hele jaar door toch wel in huis hebben willen staan?!

Ik heb ook wat ranonkels en andere snijbloemen geplant. Ik hoop dat ze het dit jaar wel gaan doen, vorig jaar is het niet gelukt. Verse bloemen zijn hier vreselijk duur, daarom probeer ik steeds meer bloemen in de tuin te krijgen. Zo kun je leuke boeketjes maken en het huis opvrolijken. Nog een paar weken geduld en wie weet, straks hebben we prachtige bloemen! (hoop ik...;-)


3 opmerkingen:

  1. Aah wat leuk! Grts, Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi, wat een mooie bloemen heb je weer op je deck staan! In augustus moet je ze weer eens op je blog zetten om ons te laten zien hoe groot ze zijn geworden.
    Het mooiste bloempje zit in het blauwe seatje!! gr maatje

    BeantwoordenVerwijderen