maandag 31 oktober 2011

Auction Sale

Zoals de meesten van jullie weten worden de christelijke scholen hier niet door de overheid betaald. Dat betekent dat we dat zelf moeten betalen. Om de kosten wat te drukken en om ervoor te zorgen dat het niet heel veel duurder wordt elk jaar, organiseerd de school verschillende activiteiten om geld in te zamelen.
Een van die activiteiten is de jaarlijkse Auction Sale die in oktober wordt gehouden.
Bedrijven en iedereen die maar wil kan spullen doneren die bij opbod verkocht worden.
Er wordt van alles gedoneert. Een heel bed uitzet, gereedschap, speelgoed, eten, decoratie, speelgoedhuisjes en zelfs een quilt, handgemaakt door de Amish. Dit wordt allemaal naar de Auditorium (ook gebruikt als gymzaal) van de school gebracht. Alles wordt op tafels uitgestald en om ongeveer half 10 kan het bieden beginnen. De zaal zit vol met mensen van onze gemeente en er wordt heel wat geboden en gekocht! Dit loopt de hele dag door tot 'savonds, totdat alles weg is.  


 Op een scherm wordt geprojecteerd wat het product is en wat de waarde ervan is.

Melissa en ik hadden twee memoborden gemaakt: 

 
  
Ondertussen kun je eten kopen. Er zijn allerlei soorten cake (allemaal zelf gebakken) en drinken. Er staat koffie en thee. En je kunt broodjes hamburger, frikandellen, kroketten en patat kopen. De kroketten worden ook zelf gemaakt en de frikandellen worden speciaal door een slager hier gemaakt. Ze smaken wel anders, maar zo houden we de Hollandse tradities toch nog levendig. De opbrengst van het eten is ook allemaal voor het goede doel.
Zo'n dag is ook erg gezellig voor de sociale contacten. Je loopt een beetje rond en kletst met iedereen. De kinderen kunnen buiten op het schoolplein spelen en kunnen tegen betaling een rondje maken in een Amish buggy. Er zijn ouderen, jeugd, kinderen, babies, iedereen komt! Erg gezellig!

Gerard had als verassing nog een hele mooie, rieten stoel voor mij gekocht. Hij was er de hele dag en ik kwam pas 'smiddags.


 Hij staat erg mooi in Sofia's kamer! Ik was helemaal verrast, want ik vond hem al een lange tijd erg mooi!

Al met al heeft de Auction Sale meer dan $124.000 opgebracht, een heel bedrag! Het is fijn dat er ook op deze manier geld binnen komt voor de school.

1 opmerking:

  1. Wow mooie stoel hoor! Romantisch van Gerard;) (één v.d. talen der liefde hé...:)!!!!

    Groets, je zusje Anneke

    BeantwoordenVerwijderen