woensdag 1 juni 2011

Gardening

Na regen komt zonneschijn en dat klopt! De afgelopen tijd hebben we zoveel regen gehad, maar nu hebben we toch eindelijk een strakblauwe lucht en warme temperaturen. De temperatuur kwam zelfs boven de 30 graden uit! Als het hier warm wordt, wordt het ook gelijk heet.
Ik had belooft om al eerder wat te plaatsen over het werk dat we in de tuin hebben gedaan, maar dat werd door de regen uitgesteld. Ook moet ik de laatste tijd erg veel werken, dus het zal hier wel een beetje rustig blijven, totdat ik vakantie heb. Nog een paar weekjes! :-)

We zijn flink bezig geweest om onkruid te wieden, nieuwe plantjes gepoot, de moestuin beplant en gezaaid en de grond in de tuin met mulch bedekt. Mulch bestaat uit zachte stukjes hout en is nodig, zodat de grond niet te snel uitdroogt en het helpt ook goed tegen onkruid. Door de extreem hete temperaturen in de zomer, droogt de grond snel uit en barst open. Door er een dikke laag mulch op te leggen, hou je dat tegen.

William helpt mee met aardappels poten.

We hebben selderij, sla, aardappels, boontjes, lenteuitjes, bietjes en courgette gezaaid. De tomaat- en paprikaplantjes hebben we gekocht en gepoot.
Door alle regen en het mooie weer van de afgelopen dagen, komt het nu al op! Het is zo leuk om het allemaal te zien groeien, vooral als het straks rijp is om te eten en te verwerken. Lekkere sla en nieuwe aardappeltjes uit eigen tuin. Het smaakt extra lekker als je het zelf hebt gepoot en verzorgt!
De courgette gebruik ik vooral om cake van te bakken. Van zichzelf heeft het eigenlijk niet veel smaak, maar doordat er zoveel vocht inzit, krijg je de lekkerste cake die absoluut niet droog is! Als het zover is, zal ik wel een paar recepten plaatsen.


De zaadjes moeten flink wat water hebben. Williams favourite job!

Nu het hek klaar is heeft William alle ruimte om in de tuin te lopen, zonder dat hij naar de weg kan. Zelf genieten we nu nog meer van het buiten zijn, als we zien hoe leuk William het vindt. Vogels vindt hij heel interessant. Helaas vliegen ze weg als hij ze probeert te pakken. ;-)

Verder hebben we potten voor op het dek gevuld met bloemen, staat weer lekker vrolijk en fleurig! Meer bloemen in de tuin gepoot en de Japanese maple die onder het voorraam stond naar de achtertuin verpoot en het rode prikkelbosje weggehaalt. Gelukkig! Daarvoor in de plaatst hebben we drie struikjes geplant die op hortensia lijken en witte bollen krijgen. Annabelle heet het geloof ik. Mooi voor op de vaas!


De voortuin is weer bijgewerkt.

Er is vooral veel groen te zien nu. Over een paar weken zal het er alweer heel anders uitzien. Het eerst wat bijna bloeit is de pioenroos. Mijn favoriet! We hebben een donker- en een lichtrose. Binnenkort hebben we de eerste bloemen weer op de vaas staan.
De Japanese maple hebben we rechts in de hoek gepoot.

Een strakblauwe lucht! Vandaag waaide het best flink, wat lekker voor verkoeling zorgde. Met dit weer wil je de hele dag wel buiten blijven, maar helaas blijft het huishouden ook wachten.

Ik ben nu bezig om de basement te reorganiseren en op te ruimen. Er gaat flink wat weg en daarom gaan Lisa en ik zaterdag een yardsale houden. Een rommelmarktje aan huis. Elke zaterdag zijn er wel een paar yardsales bij mensen aan huis en kun je lekker rondsnuffelen of er nog wat voor je tussen zit. Een paar dagen van te voren hang je gewoon wat bordjes op in het dorp dat je de komende zaterdag een yardsale hebt en dan maar hopen dat je al je 'troep' verkoopt.
Ze geven in ieder geval mooi weer op, dus daar kan het niet aan liggen!

Ik wil proberen om ruim op tijd klaar te zijn met alles, voordat de baby komt. Gerard noemt het nesteldrang, maar ik zeg dat het gewoon je gezonde verstand gebruiken is. Als de baby er eenmaal is heb je nergens geen tijd meer voor en ben je blij dat alles weer opgeruimd en georganiseerd is.
Het begint nu flink op te schieten. Nog ongeveer 3 maandjes en dan is het al zover! We kijken er naar uit!

3 opmerkingen:

 1. wat ziet het er allemaal netjes uit! wat een leuke foto's van William. regen uit een slang, dat is pas leuk! succes zaterdag met jullie rommelmarkt. we zijn benieuwd naar je Yard-sale-blog! gr ma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie zonnige foto's! En wat is de tuin mooi geworden. William heeft genoeg ruimte om zich buiten te vermaken. Veel plezier vandaag en hopelijk een goede verkoop!!

  lfs Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gerlien,

  Wat hebben jullie een heerlijk huis!
  Fijn om weer buiten bezig te zijn, met William als goeie hulp. Het is hier ook behoorlijk warm, maar de zomer is ook zo weer voorbij!
  Groetjes tante Gerdien

  BeantwoordenVerwijderen