donderdag 23 juni 2011

Field Day

Bijna vakantie...! Dit is de laatste volle schoolweek, volgende week dinsdag is de laatste dag. Vooral voor William vindt ik het erg fijn dat ik straks weer hele dagen thuis ben.
Nu nog de laatste hand aan rapporten en andere dingen leggen en dan zijn we klaar!

Aan het eind van het schooljaar hebben we ook altijd een Field Day. Het is een soort spelletjes- en sportdag, waarbij de kinderen lintjes kunnen winnen. Tussen de middag worden er hotdogs gebbq en klaargemaakt en kunnen de kinderen die kopen. Ook worden er muffins, koekjes, waterijsjes, drinken enz. verkocht. De opbrengst is voor de school. Weer een manier om op een leuke manier de kosten te drukken.

Er zijn allerlei soorten spelletjes. Van hoog- en verspringen tot zaklopen, touwtjespringen en ring gooien. Per groep kunnen drie kinderen per spelletje een lintje winnen. Eerste, tweede of derde. Die worden gelijk uitgereikt door de leerkrachten of vrijwilligers die het spel leiden. De kinderen die geen lintje hebben gewonnen krijgen aan het eind van de dag een participation ribbon (lintje voor deelname). Een kleine troost...
How high can we jump?

Tegen lunchtijd werd de bbq aangestoken en hielpen leerlingen van de hogere grades en vrijwilligers om de hotdogs te bakken.
William en Gerard kwamen ook nog even kijken en proeven. Vooral het pakje drinken vond William erg lekker! Hij wist gelijk hoe hij uit het rietje moest zuigen.

Lekker zoet, mjammie!

Stapels hotdogs...!

 Ketchup, mosterd of relish erbij?

Nadat de kinderen weer genoeg energie hadden opgedaan d.m.v. de hotdogs en waterijsjes (wat een geknoei was dat!) gingen we naar buiten voor de Tug-of-War (touwtrekken).
Alle kinderen waren in groepen ingedeeld en om beurten werden de namen van de groepen aangekondigd die hun krachten moesten meten. Uiteindelijk moesten de twee winnende teams nog een keer tegen elkaar.

Onder luid gejuich worden de teams aangemoedigd.

Alleen al de gezichten van de kinderen is het kijken waardt! Ze hangen met verbeten gezichten aan het touw te trekken, dan valt er weer een, een derde moet harder trekken enz.
Om 2 uur kwamen de gele schoolbussen weer om de kinderen naar huis te brengen. Normaal is een schooldag tot 15.10, maar met Field Day is het een uur eerder.
Een leuke, relaxte dag and a lot of fun with the kids!

2 opmerkingen:

 1. Ha!

  Weer een reactie...leuk die foto's! Stoere foto van William hoor! De laatste lootjes nu, lekker aftellen;)

  Grts Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yow!

  Wat een leuk verhaal en leuke foto's!! Wat een leuk ventje is William.
  Een hele fijne vakantie gewenst!

  Groetjes,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen