zaterdag 4 juni 2011

Yard Sale

Vanmorgen zijn we al vroeg opgestaan om de yard sale klaar te zetten. Het weer was mooi, voor smiddags was er regen en onweer opgegeven... Om 7.15 was alles klaar en kwamen de eerste mensen al langs.
Meestal begint een yard sale tegen 7 uur en duurt tot ongv. 12 uur.
Ik had 4 knaloranje signs opgehangen in het dorp, met daarop de datum en ons adres.
Het hele oprit stond zo'n beetje vol met spullen van ons en nog 2 anderen. Het is altijd gezellig om het met meerderen te doen. Zo heb je meer spullen en vinden de mensen het ook de moeite waardt om even te stoppen.
We verkochten van alles. Van kastjes tot decoratie en stof. Mark (Gerards broer) kwam gisteravond nog even een oude grasmaaier en een soort ploegapparaat brengen om ook te verkopen. Nadat de mensen ze op hadden gestart en het dus bleek dat het ook nog echt werkten, waren die ook verkocht.
Even kijken of er nog wat bij zit.

We hadden wat dingen geprijst en andere niet. Meestal verzin je ter plekke een prijs en als je ziet dat de mensen twijfelen, doe je er wat van af of je zoekt samen naar een goede prijs.


William liep ook lekker rond en begroette de mensen met 'haai!' Als ze het niet hoorden of zagen, dan liep hij er naar toe, ging voor ze staan en zei het nog een keer. Wat hij ook erg leuk vond was van alles pakken en ergens anders neer zetten en naar de weg lopen. Voor je het weet was hij weer weg. Dat werkte dus niet echt. Gelukkig kwam z'n vriendinnetje eraan. Annique gaat ook naar dezelfde oppas als William toe, dus ze kennen elkaar goed. Haar ouders vroegen of ze William mee moesten nemen. Dat was handig en hij ging graag mee!

Samen in de kar!

'Bye, bye!' zei William toen ze wegreden. Het was maar goed dat hij meeging, want even later begon het te regenen. Snel de parasol erboven gezet en plasic over alle spullen gelegt. Helaas bleef het telkens sputteren en kwamen er ook minder mensen. Tegen 10.30 besloten we dat het tijd werd om alles in te pakken. We waren nog maar net 10 min. binnen of daar begon het te stortregenen en te onweren, de bui hing recht boven ons!
Het bleef regenen, dus hebben we het ook niet weer opgezet. Jammer, maar in ieder geval hebben we al wel wat verkocht.
Volgende week zaterdag is er een yard sale in het hele dorp Otterville. Gerards zus woont daar en zij zal de rest van de spullen verkopen. Wat dan nog niet verkocht is gaat naar de Salvation Army (kringloopwinkel). 

1 opmerking:

  1. Ha!

    Weer even je blogjes gelezen. Ziet er erg gezellig uit allemaal! Heb zo zin om er even tussen te snuffelen...maar helaas gaat dat niet. wat doe je met de overgebleven spullen?

    grtx Inge

    BeantwoordenVerwijderen