woensdag 4 september 2013

Sofia's 2nd Birthday



Een paar weken geleden was het feest! Sofia werd 2 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Familie en vrienden kwamen en Sofietje werd bedolven onder de cadeautjes, ze werd erg verwend!
Het was heerlijk weer en daarom konden we lekker buiten zitten met z'n allen.
In plaats van een grote birthday cake heb ik dit jaar voor de kinderen cakepops gemaakt. Dat eet wel net zo makkelijk voor de kinderen (het is niet zo groot) en het staat ook nog vrolijk.


Gelukkig was Aline er nog om mij te helpen met alle voorbereidingen, altijd weer meer werk dan je denkt. Maar zo'n verjaardag is wel super gezellig. En dan alle cadeaus...eerlijk gezegd vind ik het zelf nog leuk ;-)

Gerard heeft de weken voor Sofia's verjaardag hard gewerkt om een keukentje te maken. Het idee hadden we ooit in een oude Kinderen At Home tijdschrift gezien. Gerard vond een tafeltje bij de kringloop en heeft toen de rest erbij gemaakt. Het is erg mooi geworden!


Links zit een lade met draaiknoppen en op het blad heeft Gerard een kookplaatje gemaakt. De gootsteen is een roestvrij stalen schaal, het kraantje erboven is een buitenkraan. De achterkant is van een grote plaat waar ik 'tegels' op geschilderd heb. Omdat de meesten wisten dat ze een keukentje zou krijgen, heeft ze erg veel keukenspullen gekregen. Ze heeft zo onderhand meer dan ik!;-)
Het is zo leuk om William en Sofia er mee te zien spelen. Lekker rommelen en helemaal opgaan in het spel. Het was veel werk om te maken, maar wel de moeite waard!

Ondertussen zullen jullie wel gedacht hebben of er nog wel 'live' was in Canada, zo stil als het hier is geweest! Nou, live was er zeker en daarom heb ik geen tijd gehad om even voor een blogje te gaan zitten. Elke dag was het mijn voornemen om er eindelijk weer eens een te plaatsen, maar het lukte gewoon niet.
We zijn een aantal weken naar NL geweest, wat super was!! Daar zal ik nog foto's van laten zien en toen we terug kwamen was het erg busy met van alles en nog wat. Maar hopelijk komen we nu weer een beetje in het ritme van alledag en is er weer meer tijd over.
Mijn eerste werkdag op school zit er ook al weer op (dit jaar hoop ik 2 dagen in groep 5 te werken). Druk, maar wel leuk.

Aline is helaas ook weer terug in NL. Jammer, maar het was erg fijn om hier een zus voor een half jaar te hebben! William en Sofia hebben er ook erg van genoten en van hen mocht Aline dan ook niet weg gaan. William wilde perse mee, naar opa en oma Roosink toe en naar Luuk (de hond), want die mist hem;-)

Verder ben ik druk bezig met het verwerken van de groenten uit de groententuin. We hebben 12 tomaten planten (we waren een beetje te enthousiast...;-) en die doen het erg goed, dankzij Aline's groene vingers. Dus dat betekent dat ik elke week aan het inmaken ben. Tomatensaus, pizzasaus, salsa en misschien nog wat anderen sauzen. Veel werk, maar in de winter ben ik er extra blij om en het is een stuk gezonder dan als je het in de winkel koopt!

Ook hebben we nog een aantal bbq feestjes gehad ter 'ere' van Aline's afscheid. Nu het zomer is moet je het er natuurlijk wel van nemen.


Gezellig na tafelen bij het kampvuur en de muggen op een afstand proberen te houden. 


De volgende keer een blog over de vakantie in NL. Tot snel! 

3 opmerkingen:

  1. Heej!
    Wat ziet dat er gezellig uit! En het keukentje is prachtig geworden, ze zal er vast heel blij mee zijn! Niek vond het ook erg gezellig dat William en Sofia er waren, hij wil graag nog een keer naar de speeltuin.

    liefs Lianne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo gek dat wij er toen ook nog waren! How's life? We missen jullie wel hoor! Ff klieren met de kids zit er niet meer in! De recepten zijn trouwens heerlijk :) We hebben al veel uitgeprobeerd!!

    Groetjes
    Frank en Alieke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi, wat een leuk blogje na zo een lange tijd! Ons keukenprinsje heeft maar geluk met zo'n handy-pa! Ah, salsa van tomaten? Hoe maak je dat? Even een receptje bloggen dat kan vast nog wel... gr maatje

    BeantwoordenVerwijderen