zaterdag 11 mei 2013

Banana Coffee Frosting Cake

Buiten wordt alles zo langzamerhand groen. Met het mooie weer van de afgelopen dagen, is het opeens heel snel gegaan. Heerlijk om dan een wandeling te maken, buiten de was ophangen, in het zonnetje koffie drinken, William en Sofia die buiten spelen enz. Alles is letterlijk en figuurlijk zoveel zonniger!
De tuin hebben we ook bij gewerkt. Bijknippen van struiken, verpoten, onkruid wieden en Gerard heeft de raised beds voor de groententuin gemaakt!


Vandaag heeft hij ze verder opgevuld met potgrond en veen. Hierdoor blijft de grond luchtiger en zal het niet zo snel hard worden (hopen we). De grond is in de zomer zo hard dat onkruid wieden dan bijna geen zin heeft. Dat moet je of 'smorgens heel vroeg met de dauw doen of vlak na een regenbui. Ik ben heel benieuwd hoe het er straks uit zal zien met al het groen van de groenten en de kleuren van bloemen.
T.z.t. zal ik wel weer een foto plaatsen. Tussen de bedden willen we grind leggen, maar dat moet nog gebeuren.



William en Sofia genieten er ook van dat ze eindelijk weer buiten kunnen spelen. De foto met Sofia erop is van begin deze week, het was heerlijk warm en zonnig. Vandaag (zie foto William) was het een stuk koeler. Maar volgende week zullen de temperaturen weer de lucht in gaan. Hopelijk kunnen we dan alles in de groententuin poten en onze tuinstoelen schilderen. En als het deck er dan weer gezellig uit ziet, kunnen we genieten!!

Wat ik vandaag ook met jullie wil delen is het recept van de Banana Coffee Frosting Cake. Een tijd geleden had ik daar een foto van gemaakt en beloofd dat ik het recept zou plaatsen als ik het weer maakte. Dat heb ik gedaan en deze keer heb ik gelijk alle ingredienten gewogen, zodat het makkelijker is voor jullie.



Banana Coffee Frosting Cake

110 gr. boter
250 gr. suiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract
300 gr. bloem
2 theelepels bak soda
1/2 theelepel zout
3 hele rijpe, fijngeprakte bananen
250 ml. kwark

60 gr. zachte boter
350 gr. poedersuiker
6 eetl. extra sterke koffie (afgekoeld)

Doe de boter en de suiker bij elkaar in de kom en klop het met een mixer tot een luchtig geheel.
Voeg de eieren een voor een toe, mix goed na elk ei. Roer de vanille er door.

Doe de bloem, bak soda en zout in een aparte kom en roer door elkaar.
Voeg deze mix, afgewisseld met de bananen en kwark, bij de eiermix. Mix goed, maar niet te lang (anders krijg je een droge cake).

Giet het beslag in een ovenschaal van 22 x 33 cm. Bak voor 35 minuten op 175 C.

Ondertussen maak je de mocca frosting voor de cake.
Mix de boter met de poedersuiker tot het glad is. Doe daarna de koffie erbij, eventueel meer als je van een sterkere smaak houdt.

Als de cake is afgekoeld, smeer je de frosting er op. Snijd aan stuken en serveer met plakjes banaan.

Eet smakelijk!!

Ps, ik heb nog heel leuk nieuws! William, Sofia en ik hopen bijna de hele maand juli naar NL te komen!! Dit was eerst niet in de planning en daarom echt een verrassing! Gerard komt misschien ook mee, maar dat is nog niet zeker. We tellen de weken af!

5 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk, je eigen verse groenten straks, ziet er erg leuk uit! Schiet echt al op he dat jullie komen, wij kijken er ook naar uit. Geniet maar lekker van de lente en het zonnetje!

    grtjes Lianne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi, wat een mooie verhoogde plantenbedden. Wat voor lekkers komt erin? Weer van die pracht tomaten? Ongelooflijk, zoveel jullie van een plant kunnen oogsten,kilo's!!
    Die cake., dat is wel gevaarlijk voor onze lijn... Maar we gaan hem wel uitproberen, inclusief icing!
    Dat was even stoer voor William op die trekker. gr maatje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha ha, pa vroeg; Is det gezood, dee cake?
    Vast niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Gerlien,

    Fijn dat het voorjaar er nu weer is, zo heeft elke tijd van het jaar zijn eigen heerlijke dingen!
    Gezellig dat je weer naar NL kunt komen, hier alles weer meebeleven en genieten van alle contacten!
    Je recept ga ik zeker uitproberen, lijkt me erg lekker.

    Groeten, tante Gerdien

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Gerlien,
    Leuk om weer een berichtje van jullie te lezen! Bedankt voor het recept, ik ga het zeker uitproberen. Sinds een paar weken hebben we een nieuwe keuken met een grote oven erin en kan ik heerlijk aan het bakken. Alleen jammer dat je er meestal niet dunner van wordt..
    Gezellig dat jullie over komen! Misschien kun je zelfs bij ons op kraamvisite komen (tenminste als je tijd over hebt en de baby niet te lang op zich laat wachten)

    Groetjes, Linda

    BeantwoordenVerwijderen