maandag 22 april 2013

Buiten spelen en zaadjes poten

William en Sofia liggen heerlijk op bed en daarom ga ik nu eerst eens weer een blogje typen. Ze hebben de hele middag buiten gespeeld. De zon scheen en het was rond de 13 graden. Zo lekker om weer buiten te zijn na een lange winter.
Uiteindelijk hadden ze de zandbak ingeruild voor de (nog lege) groententuin. Sofia was druk bezig om haar emmertje op te vullen met steentjes en William gooide zand door de lucht. Eerst maar in bad gedaan, voordat we gingen eten!Gelukkig heeft William weer genoeg energie om lekker te eten en te spelen. Hij heeft zich een paar weken niet lekker gevoeld en was de hele dag hangerig en zeurderig. (Daarom heb ik ook niet veel achter de laptop gezeten). Uiteindelijk ben ik met hem naar de dokter geweest, want hij at bijna niks meer en zijn amandelen waren erg ontstoken. De dokter dacht eerst dat het de ziekte van Pfeiffer was, maar gelukkig was dat niet zo. We kregen een antibiotica kuur mee en dat heeft goed geholpen! Hij is weer helemaal een ander ventje geworden!
En nu de zon schijnt en het langzaam maar zeker warmer wordt en William weer lekker in z'n vel zit, zit ik weer vol met ideeen en heb ik zin om te naaien, te haken, in de tuin te werken, dingen veranderen in huis enz. enz. En als ik zin heb, probeer ik het er ook van te nemen, want er zijn ook tijden dat je gewoon geen zin hebt om iets creatiefs te doen.

Vorige week ben ik met de kids en mijn schoonmoeder naar Fabricland geweest om wat stof te halen voor zomerrokjes. We waren lekker aan het kijken en uitzoeken, William en Sofia waren heel lief bezig en opeens ging het brandalarm af! Ik liet van schrik bijna de ritsen vallen die ik in m'n handen had. Maar een blik op William en we wisten gelijk wie de 'dader' was. Er hing zo'n oud brandalarm van metaal (waar je allen maar aan het hendeltje hoeft te trekken) op kinderhoogte. William wilde natuurlijk even kijken wat je met dat rode ding kon doen, nou dat hebben we geweten! Wat een lawaai, het was ver-schrik-ke-lijk! Het ergste was dat niemand wist hoe je het uit moest zetten. Uiteindelijk werd de brandweer gebeld (het was dus niet aangesloten op de kazerne, thankfully, want ik had al schrikbeelden van hoge boetes in m'n gedachten) en die wisten het na een tijdje uit te zetten. Snel afrekenen en wegwezen!

Dit jaar ben ik voor het eerst begonnen met het poten van zaadjes. Op die manier hebben we eerder resultaat en ik hoop dat sommige bloemen/groenten het dan ook beter gaan doen.


Dit zijn sierbonen die ik al voor het vijfde jaar zaai. Nu hoop ik dat ze het dit jaar goed gaan doen en dat ik het huis dan vol kan zetten met de prachtige bloemetjes! Elk jaar valt het tegen en nu hoop ik dat het op deze manier beter gaat. Wie weet, de aanhouder wint...;-)
Verder heb ik ook cherry tomaatjes, asters en verschillende soorten sla gezaaid. Deze week hoop ik nog een aantal kruiden te zaaien.
Dit jaar gaan we het trouwens anders doen in de groententuin. Gerard gaat 'raised beds' maken. Op die manier is het hoger en kun je er beter bij met het wieden en verzorgen van de planten. Het zal ook wel een stuk netter en gezelliger staan. We zijn van plan om 8 bedden te maken met daartussen grindpaadjes. De bedden vullen we op met potgrond, gewone grond en mest, zo hebben de planten gelijk meer vitaminen en mineralen. Ik zal er nog wel foto's van laten zien als het af is.

Verder gaan we nog een paar dingen veranderen in huis. We hebben ons huis een tijd te koop gehad, omdat we een heel mooi huis hadden gezien. Helaas was het verkocht, voordat wij een koper hadden. We hebben nog verder rondgekeken (en zullen dat ook blijven doen), maar er is tot nu toe niks dat ons aanspreekt. We hebben nog serieuze plannen gehad om ons huis flink te verbouwen, maar dat is niet haalbaar. Nu zijn we van plan om de opening van de keuken naar de kamer groter te maken en een nieuwe vloer in de kamer en keuken te leggen. Het huis zal zo een stuk ruimer lijken en zullen we meer ruimte om de tafel hebben.
De muren gaan we ook een nieuwe lik verf geven, ik hoop nog een kastje te schilderen en de keukenstoelen gaan we ook een facelift geven. I'm very excited!! Al met al nog genoeg te doen, maar wel hele leuke dingen. Ik zal jullie hier zeker mee op de hoogte houden!
Over meubels gesproken, ik heb 2 weken geleden een 'nieuwe' tafel gekocht bij de kringloopwinkel. Ik was er gelijk helemaal weg van en voor $45,- is het een pracht van een tafel!


Ik heb de stoelen even weggehaald, zodat je de onderkant goed kunt zien. We kunnen hem zelfs nog uitschuiven, wat erg handig is als we logees of extra eters hebben.
Hij is hoger en heeft een groter oppervlak dan onze vorige tafel, terwijl hij minder ruimte inneemt, wat wil je nog meer!

Ik zie met schrik dat het al laat is geworden. Tijd voor koffie!
Ik wil iedereen trouwens nog bedanken voor het lezen van de blog en het achterlaten van een berichtje. Dat geeft mij altijd nieuwe energie om een snel weer een nieuw blog te typen, ook al moet ik bekennen dat het daar niet altijd even snel van komt... Erg leuk om de reacties te lezen en ook al reageer ik er wel niet persoonlijk op, ik waardeer het heel erg!
Tot de volgende keer!

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat zonnetje hè? Krijg je echt energie van.
  Fijn dat William weer opgeknapt is, als je kind ziek is voel je jezelf ook niet prettig. Nou veel succes met alle klussen in en om huis, ik ben benieuwd naar het resultaat!

  Hartelijke groetjes Aline Pas (en man en kids)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yes, weer een nieuw blogje;)
  Gave tafel Gerlien! Ben ook benieuwd naar het resultaat van de groentetuin.

  Grts Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die tafel is erg mooi! En dat voor zo weinig geld. Lekker he als ze weer buiten kunnen spelen. Ik zag het al helemaal voor me dat William daar aan trok, dat zou Niek precies zo doen, die zit ook altijd overal aan te trekken. Haha, had er graag bij willen zijn. Geniet van het fijne weer!

  liefs Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk weer een nieuwe blog. erg leuk om te lezen altijd. hier hebben ze nu 2 weken mei vakantie. heerlijk de kids thuis en lekker aan het genieten. doe de rest van de fam. de groeten. groetjes bert, marije en kids.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En ik vind het elke keer weer erg leuk om je blogs te lezen!

  Groetjes van Marieke (en Arend en Niek)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Frank Timmerman29 april 2013 om 17:01

  Ziet er leuk uit zeg die tafel! Daar wil ik dit zomer wel een keer aan zitten :).
  Onze eetkamertafel koste maar liefst €30,- :-)

  Groeten Frank Timmerman

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey!!

  Super leuk om je blog weer te lezen.. Wat een creabea ben je toch ook?
  Als je nog eens hulp nodig hebt bij het klussen ;)
  Wat worden je kids alweer groot zeg! Je tafel is ook super zeg! staat erg leuk!
  Grtjes aan Gerard!

  grtjes,
  Dinja

  BeantwoordenVerwijderen