dinsdag 5 maart 2013

William en Sofia in actie...

 
Mag ik jullie voorstellen: Dr. Sofia Pas. Sofia heeft een dokterssetje gekregen en loopt rondt als een ervaren dokter. Het brilletje vind ik nog het leukst, het past haar precies.
 
 
William kreeg een gereedschapssetje en natuurlijk moet je dan toch ook wel even die leuke bril van je zusje uitproberen. In ieder geval hebben ze er dikke lol mee!;-)
 
Het kussen is ondertussen af!

 
De stof voor de achterkant van het kussen was erg dun en daarom heb ik er vlieseline achter gestreken. Nu is het een mooi, stevig kussen geworden.
Het is helemaal niet moeilijk om zo patchwork kussen te maken. Zolang je er maar voor zorgt dat al je vierkantjes precies even groot zijn. Ik heb die van mij uitgesneden op een snijmat. (Het vergde nog wel de nodige oefening om de liniaal niet te laten verschuiven tijdens het snijden...) Op internet kun je allerlei tips vinden om ze aan elkaar te naaien. Jammergenoeg heb ik er tijdens het naaien geen foto's van gemaakt om hier een uitleg te laten zien. Ik was te enthousiast bezig!;-)
 
Vorige week hebben we ook nog het een en ander gebakken en vooral William en Sofia genieten daarvan:
 
Sofia klom op het aanrecht om lekker met haar vingertje in de icing te graven. William pakte de spatula om die af te likken. Mmm, wat lekker!
Niet dat ik die enthousiaste hulp altijd zo kan waarderen...heb je net alles uitgestald op het aanrecht (er is geen leeg plekje meer te bekennen en de rommel wordt almaar groter) en dan hoor je twee stoelen richting het aanrecht schuiven. Help!! Probeer ze dan maar tegen te houden, terwijl je volop aan het koken en bakken bent.
De bananacake met coffee flavour icing was trouwens zo op! Een recept voor in m'n receptenboekje.

3 opmerkingen:

 1. Ha Gerlien,

  Leuk om weer wat over jullie te lezen! Wat een leuke foto's! Wat worden de kinderen al groot zeg. En wat ben je creatief zeg. Je hebt me trouwens wel nieuwsgierig gemaakt naar het recept van die cake. Is het lastig om die een keer te plaatsen op je blog? Ik bak namelijk ook graag...

  Groetjes,
  Marieke (en natuurlijk ook van Arend en Niek)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Gerlien,
  Wat worden de kinderen alweer groot! Heel herkenbaar dat bakken met de kinderen erbij. Nienke vindt het ook altijd leuk om toe te kijken en op haar manier te helpen en vooral het 'uitlikken' van de beslagkom is favoriet, meestal kan ze daarna gewassen en omgekleed.. Het is inderdaad chaotisch, maar ook wel weer gezellig.
  Wat is het kussen mooi geworden, het lijkt me een heel karwei en ik zou bang zijn dat de hele boel scheef zou worden.
  De cake lijkt me erg lekker.
  Groetjes,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom kan ik dit niet gewoon 'vind-ik-leuk'en! Echt geniaal ;)
  Groetjes uit de komende NL-Canadagangers

  BeantwoordenVerwijderen