zaterdag 16 februari 2013

Snow

Voordat ik verder ga met m'n nieuwste naaiproject, moet ik eerst van mezelf een nieuw blogje maken. Het is weer hoog tijd, vinden jullie niet?;-)
Een van de leukste dingen die er de laatste tijd gebeurd zijn, is wel dat mijn zus Aline, hier is komen wonen (voor minstens 1,5 jaar)!
Het is echt heel apart om hier een echte, eigen zus te hebben. (Gelukkig heb ik ook hele lieve schoonzussen waar ik goed mee kan opschieten).
Toen ze hier net was, moest ik er aan wennen dat ze niet bij ons in de basement sliep, maar in haar eigen appartement. Ondertussen is ze hier alweer 3 weken en zijn de meeste dingen geregeld. Er komt namelijk nogal wat papierwerk bij kijken, maar gelukkig is dat allemaal rond.
Vanmorgen moest ik boodschappen doen en toen wipte ik gelijk even bij Aline binnen. Ze woont boven de Bakery, midden in town, dus lekker dichtbij!
Zo gezellig om zomaar even langs te gaan. Aline was net met mn ouders aan het skypen, dus hebben we lekker even gekletst.
Maandagavond zijn we met zn tweeen naar Ikea geweest, om wat spulletjes voor haar appartement te halen. Heel gezellig!
William en Sofia genieten er ook van. Als we langs Aline's appartement rijden roept William, 'Tante Aline's huisje!'

De schoolweken begonnen ook al goed voor haar, want we hebben de afgelopen weken gelijk al wat snowdays gehad. Er ligt dan te veel sneeuw of het is te glad om veilig met de schoolbussen over de weg te gaan. Leuk als je dan smorgens een telefoontje krijgt met de mededeling dat de school dicht is.
Het zag er prachtig uit buiten!

 
 
 
Op de bovenstaande foto kun je goed zien hoeveel sneeuw er is gevallen. Met een snowblower is er een pad gemaakt op het voetpad. Met Sofia op de slee ben ik naar town gelopen om van de sneeuw te genieten. Gerard ging met William Aline's auto uitgraven en daarna hebben we koffie gedronken in 'tante Aline's huisje';-)
 
Sofia wordt ondertussen een steeds grotere boef. Meestal is zij degene die iets geks verzint en dan hoor je William en Sofia hard lachen en klieren of vechten... Op dit moment zijn ze lekker in de basement aan het spelen. Ik vraag me af wat ze er allemaal doen, maar ik wil dit eerst aftypen. Als ze zien dat ik achter de laptop zit is het gedaan met de rust. Sofia wil dan op schoot en kan met haar vingertjes niet van de toetsen afblijven en William zit dan bijna met zijn neus tegen het beeldscherm om de foto's te bekijken.
Zolang ze hier maar niet aanzitten:
 

 
 
Ik heb vierkantjes uitgesneden en nu wil ik ze aan elkaar naaien om er een gequilt kussen van te maken. Gisteravond heb ik ze uitgelegd en ik hoop dat ik zo nog tijd heb om te beginnen met naaien. Ziet er lekker vrolijk uit he? Het lijkt wel een fleurig boeket. De sneeuw ligt nog buiten, maar met de zonneschijn krijg je toch het gevoel alsof het al bijna voorjaar is. Maar dat duurt nog wel even...
Ik weet niet wat ik met kussens heb, maar dat is een van mijn favoriete naaiprojecten. Eenvoudig om te maken en je vrolijkt er gelijk een kamer mee op. Ik heb pas nog wel weer een rok voor mezelf genaaid. Hij hangt nog steeds in de kast... Elke keer als ik wat voor mezelf naai, neem ik me voor om het niet weer te doen. Totdat ik weer een leuk patroon tegenkom en denk, 'dit gaat echt mooi worden.' Niet dus, het ziet er altijd weer anders uit dan ik had gedacht of het past niet helemaal. Dus houd ik me maar bezig met het naaien van andere dingetjes.
 
Sofia kwam net boven met haar kleren onder het krijt, het wordt tijd dat ik poolshoogte ga nemen. Ik houd jullie op de hoogte met de vorderingen van het kussen!

7 opmerkingen:

 1. Ha!

  Eindelijk weer een blogje.... haha. Leuk weer om te lezen. Ben ook benieuwd hoe het kussen wordt! Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Gerlien,

  Wat fijn dat Aline nu bij je woont, kun je zo even bij elkaar aanwippen!
  Heerlijk al die sneeuw, maar toch verlangen we allemaal naar het voorjaar.
  Alles weer naar buiten, de was en straks de stoelen, weer genieten van het buitenleven!

  Groetjes, tante Gerdien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om weer een blog van je te lezen. Stiekem ben ik altijd heel erg benieuwd hoe het daar gaat(helemaal nu Aline er ook is). Goed te horen dat alles in orde is! Voor je het weet is het al lente en dan al weer zomer! Heerlijk; dan hopen we gezellig langs te komen! Groetjes Frank&Alieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haaa, Gerlientje!
  Goed bezig! Zo'n blog is altijd leuk! Mooi die sneeuw! Ik heb afgelopen zaterdag genoten van het winter weer in Duitsland! Heerlijk wezen skien!
  Succes met je kussen! En jij echt wel een ok naaien! Maar als je liever kussens naait, zou ik dat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En toen was er storing! Gadget werkt toch niet altijd optimaal. Groet van Jan die nu op de bank ligt. Arm Jantje! Fijne av!
  Lfs, Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heej Gerlien,
  Dat ziet er prachtig uit, al die sneeuw en die mooie blauwe lucht! En ben heel benieuwd hoe het quilt wordt, ziet er idd erg vrolijk uit! Plaats maar een foto als het af is. Gezellig dat Aline nu zo vlak bij woont.

  liefs Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hehe, eindelijk even tijd om je blogje te checken!-)
  Volgens mij is het me even vergeven dat ik nu even niet veel van me laat horen!
  Aline

  BeantwoordenVerwijderen