maandag 17 december 2012

Bijkletsen;-)

We zijn een maand verder en wat zijn er alweer veel dingen gebeurt in die 4 weken! Allereerst natuurlijk dat Inge, mijn vriendin, hier was. Het was erg gezellig! We hebben gewinkeld, gelachen, gekletst en lekkere cappuchino's gedronken. Zo'n weekje is altijd weer veel te snel voorbij, maar een erg mooie week om op terug te kijken!
William en Sofia genieten er ook van als we visite krijgen. Vooral William, want als hij een koffer ziet, weet hij dat daar cadeautjes in zitten... De koffer kan dan ook niet snel genoeg open gaan!:-)
Maar hij (en wij) kunnen ons hart weer ophalen, want Betteke komt a.s. zaterdag. Met cadeautjes en een 'bestelling' van mij. Zoals zwitsal, (roze) stompkaarsen en wat andere dingen. Kaarsen vliegen er rond deze tijd van het jaar doorheen!

Ik zal eerst even wat foto's van William en Sofia laten zien. Een update, want ze worden snel groot!

Wat fijn om een grote broer te hebben die je door de kamer raced!

Boekjes lezen vinden ze allebei erg leuk. Wat ik misschien nog wel leuker vindt, een lekker rust moment!;-)
 
De vuilniswagen doet dienst als persoonlijk vervoersmiddel.
 
William vindt het leuk om creatief bezig te zijn. Vandaag heeft hij voor het eerst gestempeld. Hij was er een uur druk mee!
 
Afgelopen zondag heeft mijn vriendin Melissa een baby gekregen. Als je dan weer ziet hoe klein zo'n pasgeboren babietje is, zijn William en Sofia in vergelijking alweer zo groot! Het is ook leuk om te zien hoe ze met elkaar spelen en lol hebben. Natuurlijk zijn er ook genoeg momenten dat het andersom is...Speelgoed van elkaar afpakken, want natuurlijk moeten ze allebei met precies hetzelfde spelen. Alsof er geen ander speelgoed is. Maar dan is er altijd nog een vertel cd wat meestal helpt. William kan daar heel lang naar luisteren en naar de plaatjes in het boek kijken. Of hij rijdt buiten rondjes op zn trekker. Ook een goed moment om even te dromen en te fantaseren (waar hij erg van houdt!)
Maar meestal kunnen we er echt van genieten en om lachen. Zoals je bijv. op de eerste foto ziet. Sofia zit dan zo hard te giechelen dat je zelf mee moet lachen!
 
Verder hebben we deze maand ook weer de jaarlijkse cookie-exchange gehad met de (schoon)zussen en zijn we ook een dagje uit geweest met elkaar. We zijn met de (schoon)zussen een dagje naar Stratford geweest. Een erg gezellig dorpje met heel veel leuke winkeltjes. In een van die winkeltjes verkochten ze zelfs het servies van Pip-studio! Ik heb het blauwe kannetje met bloemetjes gekocht die al heel lang op mijn verlanglijstje stond. Wat een verrassing om het daar te zien! Ze verkopen het nu trouwens ook in een winkel in ons dorp. Als we hier nu ook nog een keer dat behang zouden kunnen kopen, zou het helemaal super zijn!
Zo vliegt de maand weer voorbij en als Betteke dan ook nog komt gaat het helemaal snel! Erg gezellig trouwens om visite te hebben tijdens de kerstvakantie.
 
Ik wil nog een paar foto's laten zien van alweer een tijdje geleden. Dave en Melissa wonen buitenaf en verhuren hun grond aan een bedrijf dat er koeien op laat grazen. De koeien hebben zoveel ruimte, dat sommigen gewoon wild zijn geworden. In de herfst was het tijd om ze te verzamelen voor de slacht. De meeste koeien konden ze wel krijgen, maar een paar waren er wild geworden en dat was dus een stuk moeilijker. Daarom werden er twee cowboys ingehuurd om de koeien met lasso te vangen. Ik ben er die morgen met de kinderen naar toe gegaan, want dat is natuurlijk interessant om te zien!
 
 
 
Op de foto zie je de lasso aan de zijkant van het zadel hangen. Uiteindelijk was het nog een hele klus om de koeien te vangen. Wat jammer was dat ze helemaal aan de andere kant van het land waren en daarom hebben wij van het vangen niks kunnen zien. Maar dat geeft niet, we hebben een leuke morgen in de buitenlucht gehad en het was erg mooi om de paarden met lasso's te zien.
 
Nu zijn we volgens mij wel weer zo'n beetje bijgekletst. Morgen ga ik de basement klaarmaken voor het hoge bezoek;-), woensdag werken, vrijdagavond kerstprogramma in de kerk met de school en zaterdag komt Betteke. Voor we het weten is deze week ook al weer voorbij! Als ik tijd heb zet ik deze week nog een lekker recept op de blog en anders wordt het volgende week.
Take care!3 opmerkingen:

 1. Ha!

  Altijd weer leuk om te lezen! Bekende foto's trouwens van William en Sofietje;). Nog even en je hebt weer bezoek. Wacht je lekkere recept af..

  Grts Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Gerlien,

  Leuk om weer wat uit Canada te lezen en de foto's te bekijken! Wat worden ze al groot!
  Gezellig dat Betteke bij jullie komt met Kerst. Het is altijd een gezellige maar ook drukke tijd he, die laatste weken van het jaar.
  Ik las in je blog dat je weer werkt, als invalkracht of heb je een vast contract?
  Is het bij jullie al winters? In de krant stond dat we hier de eerste week zacht weer hebben, geen witte kerst dus... Helaas voor onze kinderen, want door alle verhalen in boekjes die gaan over kerstfeest denken ze dat er met kerst altijd sneeuw ligt;)
  Goede dagen!

  Groetjes van Gerben, Linda, Peter en Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk en gezellig om je blog weer te lezen Gerlien! Geniet van de tijd dat Betteke er is en stay in touch! Liefs Caro

  BeantwoordenVerwijderen