dinsdag 6 november 2012

Some crafts

William en Sofia liggen op bed en dat geeft mij mooi de gelegenheid om eindelijk weer eens een blogberichtje te plaatsen.
Zoals ik eerder had beloofd zal ik wat foto's laten zien van wat naai- en haakprojecten. Sommigen zijn al van een tijdje terug, maar dat geeft niet. Altijd leuk om te zien!


Dit is een klein quiltje die ik nog voor Sofia's verjaardag had gemaakt voor haar poppenwieg. Het is de eerste quilt die ik maakte en ik moet zeggen dat het makkelijker ging dan ik had gedacht. Alleen de biasband er netjes omheen zetten is wel erg lastig!


Onze schoonzus en zwager zijn verhuisd en toen het de verjaardag van onze nichtjes was, vond ik het leuk om een kussen in de stijl van hun nieuwe slaapkamer te maken. Ik had er ook nog een gemaakt met de engelse vlag erop, maar helaas kan ik die foto niet meer vinden. Kussens naaien is een van mijn favoriete naaiprojecten. Je kunt het binnen een dag of twee af hebben (ligt er aan of de kinderen meewerken...;-) en het fleurt gelijk een kamer op.

 
Dit is een memoboard voor m'n schoonzus. Ik had er een plaatje van een ouderwetse koffiekan opgedaan, omdat ze decoraties met het thema koffie leuk vindt.
 
Het is erg leuk om cadeautjes voor anderen te maken, alleen is het soms wel moeilijk om zeker te weten of het wel echt bij die persoon zou passen. Al snel maak je iets in je eigen stijl, maar gelukkig waren de familieleden blij met deze creaties!
 
Op dit moment ben ik bezig met het in elkaar zetten van granny squares:
 
 

Het moet een kussen voor in de kamer worden. Misschien staan al die kleurtjes wel heel zomers, maar kleur kunnen we altijd gebruiken tijdens de winter!:-) Ik ga een hoes van stof naaien en daar zet ik hem dan op vast. Even in mijn stoffenverzameling duiken, stippen, blokjes of bloemen? Ik heb een hele stapel stof, het meeste komt van de markt uit Nederland. Daarom ben ik er ook erg zuinig mee. Maarja, als het in de doos blijft liggen kun je er ook niet van genieten.
Ik wil proberen om hem deze week af te maken. Als dat lukt zal ik een foto laten zien en ook van onze tafel in de kamer die we geverfd hebben!
Maar eerst moet ik de knopjes voor op de lades nog verven en dan is hij helemaal af! Ik beloof dat ik het zo snel mogelijk zal doen, zodat jullie niet nog een maand moeten wachten;-)

William en Sofia slapen nog steeds, dus pak ik nog snel weer even de verfkwast. Tot de volgende keer!

3 opmerkingen:

 1. Zow gerlien! Dat ziet er goed uit! Ben heel benieuwd of het er in het echt ook zo uitziet;) Tot volgende week!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg mooi ik wou dat ik het kon. geniet er van om te maken en geven. vergeet niet ook voor jezelf leuke dingen te maken. succes. groetjes fam. veneman uit wierden. bert, marije, bart, lieke, anouk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Gerlien,

  Wat heb je het gezellig in huis (voor zover ik kan zien) en wat maak je prachtige dingen!

  Groetjes van Marieke

  BeantwoordenVerwijderen