zaterdag 15 september 2012

Holiday memories

Het schooljaar is alweer begonnen! Terug naar de routine en genieten van de laatste, zonnige weken. De zomer is voorbij gevlogen! Toch wil ik nog een paar herinneringen met jullie delen. Ik heb er over nagedacht of ik zou stoppen met bloggen of niet. Maar omdat ik zulke leuke reacties kreeg met of ik toch echt wel door zou willen gaan, heb ik besloten om niet te stoppen. Ik kan niet beloven dat ik elke week een blog maak, maar dat zijn jullie ondertussen al wel gewend...;-)

In de vakantie zijn we een paar keer naar de beach geweest. Lekker zonnen, maar altijd wel weer een heel georganiseer met twee kleintjes. En dan al dat zand wat je mee terug neemt... Maar je moet er toch wat voor over hebben, vind ik.

De Pip beach towel heb ik van Aline gekregen. Ben er super blij mee!!

Het hoogtepunt van de vakantie was toch wel dat we 3 dagen zijn weggeweest om Upper Canada Village te bezoeken. Het is een openluchtmuseum van de tijd van de pioneers. Superinteressant!!
Het was alleen wel een heel eind rijden! 6 uur heen en 6 uur terug. Daarom hebben we er 3 dagen over gedaan, zodat we de 2e dag alle tijd hadden om het museum te bezichtigen.
Tja, hier in Canada ligt alles echt ver uit elkaar en als je iets anders wilt zien moet je er toch wel een autorit voor over hebben. Maar het was de moeite waard!


Het leuke aan dit museum was dat het voelde alsof je echt terugstapte in de tijd en je in een oorspronkelijk dorp waande. De meeste gebouwen zijn nog origineel en verplaatst naar de village. Er liepen veel mensen rond dressed up in een pioneer outfit. De bakker bakte brood, er werd kaas gemaakt, koren gemalen, gequilt enz. enz. Op de foto hierboven zie je hoe ze een quilt helemaal met de hand maken. Per jaar maken ze 1 quilt af. Wat een werk om dat me de hand door te quilten!

De drukpers. Elke letter en teken wordt er met de hand ingelegd!


Wat een droomhuis, hier zou je toch wel willen wonen?!

Tussen de middag aten we diner in het hotel. We zaten buiten op de porch en genoten van een heerlijke, nostalgische maaltijd. Brood van de bakker, groenten uit de tuin en alles heerlijk vers. Het hotel zelf was ook ingericht zoals het vroeger was. De serveersters hadden mooie jurken aan en je waande jezelf in de tijd terug.


We hadden een hele dag nodig om alles te kunnen zien. 'sAvonds zijn we weer naar ons hotel gegaan en na een goede nachtrust zijn we de volgende dag weer vertrokken. It was a lot of fun!

Verder heb ik nog wat genaaid en eindelijk het haken weer opgepakt, maar daar een volgende keer over meer. Het wordt tijd dat ik brood haal bij onze bakker, voordat alles op is. En zelf bakken, hoe nostalgisch dat ook klinkt, zie ik nog niet zo zitten!;-)

7 opmerkingen:

 1. Ha Gerlien,

  Leuk dat je blijft bloggen! Ik blijf je volgen! Zo te zien hebben jullie een mooie vakantie gehad. Wat word Sofia al groot zeg!

  Groetjes, je nicht Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. famrutterkamp@hotmail.com17 september 2012 om 05:35

  Hoi Gerlien,

  Fijn hoor dat je toch door gaat! Zo leuk om te lezen en kijken hoe het leven bij jullie verloopt.
  Voor jezelf is het vaak niks bijzonders, maar voor ons is het heel fijn om af en toe mee te kijken in je leven.
  Geniet maar veel van je gezinnetje en van alles wat er bijkomt. de tijd gaat zo snel voorbij!

  Groetjes, tante Gerdien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha!

  Wat leuk die handdoek! Ik heb voor m´n verjaardag van Wim 6 mokjes van PIP gekregen, die zijn ook erg mooi. Fijn dat blijft bloggen! Ben benieuwd naar je naai- en haak creaties. Groetjes daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hi... yes! je blijft bloggen! Fijn! gr maatje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Gerlien!
  Wat een leuk verhaal heb je weer geschreven, incl foto's! Tof dat je, ondanks je eerst twijfelde, blijft loggen! Op die manier hou je ons up to date! Keep in touch! Liefs Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha!

  Lijkt me erg mooi dat museum! Heb je nog meer foto's gemaakt? Ik kom ze in November dan wel bekijken;)

  Grts Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Gerlien, erg leuk dat je door blijft gaan. zo kunnen we de kids ook af en toe zien. ze worden al zo snel weer groot. fijn dat je een paar heerlijke dagen hebt gehad. is toch ook wel fijn om als gezin iets leuks te doen. ik zelf geniet daar ook elke keer weer van. groetjes marije en de rest van de familie. doe de rest van gerards broers, zussen en schoonzussen en zwagers ook de groeten. ook tante mini en ome wim.

  BeantwoordenVerwijderen