vrijdag 6 april 2012

Aftellen!

Het aftellen is begonnen! Nog een paar dagen en dan hopen we weer in NL te zijn! De laatste tijd ben ik druk bezig met het voorbereiden van alles. Het huis organiseren, opschrijven wat er allemaal mee moet als (hand)bagage, spullen klaarleggen, enz. enz. Alleen reizen gaat nog wel, maar met kinderen wordt het toch allemaal wat serieuzer. Vooral omdat ik de heenweg alleen met hen reis. Voor William hebben we een riem gekocht die je aan de stoel vast kan maken. Zo voelt het alsof hij in een autostoel zit en kan hij geen kant op. Sofia zal bij mij op schoot zitten. Eerlijk gezegd zie ik er wel een beetje tegenop, maar er zal vanzelf wel een einde aan de reis komen en voordat we het weten zitten we weer gezellig op de Borkeld achter de koffie! Heerlijk, ik kan niet wachten!!
We zijn ook erg benieuwd naar wat de kinderen er van vinden. William zal genieten van de vrijheid en alle dieren rond het huis en natuurlijk zullen ze allebei bedolven worden onder de aandacht;-)
Maar nog even geduld en de koffers verder inpakken en dan zijn we klaar om te vertrekken!

Twee weken geleden was ons schoonzusje met haar zoontje Theoren over uit Alberta. Wat was het leuk om elkaar weer te zien en William en Theoren konden het al snel weer goed met elkaar vinden!

Twee krullenkopjes

In diezelfde week zijn we een dagje naar St. Jacobs Market geweest (ook wel genoemd Kitchener Market). Mensen die in Ontario zijn geweest, zullen hier ongetwijfeld van gehoord hebben.
Het is een grote Farmer's Market waar van alles wordt verkocht. In de grote, houten gebouwen zijn allemaal kleine 'winkeltjes' waar groenten, fruit, vlees, kleding, souveniers enz. worden verkocht. Als het mooi weer is, staat het buiten ook vol met kraampjes. Ook is er een veiling voor koeien, die door veel Amish en Mennonites wordt bezocht.
Het was die dag prachtig mooi weer en het was zelfs heet! De temperatuur liep op tot zo'n beetje 28 graden! We hebben heel mooi weer gehad, maar nu is het alweer een stuk frisser. Het was echt een traktatie!

Keuze uit verschillende soorten salamiworsten

'sMiddags zijn we nog even het dorpje St. Jacobs in geweest. Het is een gezellig, ouderwets dorpje met nog heel veel oude gebouwen. Het was zo heet dat we even pauze namen en een ijsje kochten.

Smullen van een ijsje
Hopelijk kunnen we binnenkort weer van de zomerse temperaturen genieten!
Ik zal nog maar eens verder gaan met voorbereiden en organiseren, voordat je het weet is het al woensdag!
Ik weet nog niet of ik ga bloggen als we in NL zijn. Misschien dat ik dan een paar blogjes in het engels doe voor de familie en vrienden hier. We zullen wel zien.
Fijn weekend iedereen!

4 opmerkingen:

  1. Hi,jullie hebbeb al wel heeel mooi weer gehad! Neem maar gerust dikke truien, maillots, en andere warme kleren mee... tot zover we op buienradar kunnen zien, wordt het koud weer...... gr maatje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heej! Jaa, bijna zover! Leuk! Het weer valt hier wel tegen hoor. Hopelijk hebben jullie een goede vlucht!
    Tot heeeel gauw!

    liefs Lianne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb echt zin in dat jullie komen!!! Succes met de voorbereiding en hopelijk tot heeel snel :) liefs, je zussie Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hé Gerlien! Je zusje kwam net de adapters terugbrengen. Heb je er ook nog een lief knuffeltje bijgedaan zag ik. Dat had echt niet gehoeven hoor! Heb je er graag mee geholpen. Wel erg leuk, 't ligt in 't ledikantje, te wachten tot de baby komt...
    'k Hoop dat je een leuke tijd hebt gehad en een goede reis terug. Groetjes, Henrieke

    BeantwoordenVerwijderen