zaterdag 17 maart 2012

Spring!


Is dit geen teken dat het voorjaar er (bijna) is?! Van de week heb ik weer voor het eerst de was buiten gehangen. Wat ruikt dat altijd lekker fris als je het strijkt!
De afgelopen dagen hebben we uitzonderlijk mooi weer. Het is rond de 20(!) graden en we lopen daarom rond in onze zomerkleren! De zon schijnt, het is lekker warm en je voelt een zachte wind. Veel te mooi om binnen te zitten met dit weer.
Woensdag zijn we in de voortuin aan het werk geweest (waar we normaal pas eind april/begin mei mee beginnen).
Ik had snel wat stoelen uit de schuur gehaald om lekker in het zonnetje op het deck te kunnen zitten. En William, Sofia en ik hebben elke dag een wandeling gemaakt. Echt genieten! Vooral als je bedenkt dat je normaal nog tussen de sneeuwhopen zit.
Helaas blijft het huishoudelijke werk toch liggen en daarom heb ik donderdag de was maar bijgewerkt. Ze geven tot midden volgende week nog mooi weer op, dus we kunnen er nog van genieten!
De scholen hadden March-break deze week, dus voor de kinderen (en de ouders;-) kwam het helemaal mooi uit!

Doordat er vakantie was, hadden mijn vriendinnen ook vrij en hebben we nog wat leuke dingen met elkaar gedaan. Dinsdag kwam Melissa de hele dag en hebben we lekker genaaid in de basement, gekletst, gezellig met elkaar gegeten enz. Zo'n dagje is echt superleuk! En William en Sofia genieten ook van de extra aandacht die ze dan krijgen. Willeke kwam 'smiddags ook nog even langs voor de gezelligheid.
Woensdagmorgen zijn we met een aantal uit geweest voor breakfast bij een restaurant i.p.v. de thee die we normaal altijd 'smiddags doen.Melissa heeft een heel mooi kussen gemaakt met een bloem van vilt erop die ik even met jullie wil delen:

De bloem is gemaakt van halve cirkels en door ze in het rond te leggen en de volgende laag er dakpansgewijs op te leggen en weer vast te naaien, krijg je een erg leuk en mooi effect!
Doordat je een hele dag aan het naaien bent, krijg je meer af dan in een aantal avonden. Het handige is dat we het beneden in de basement doen en daardoor kunt laten liggen. Zo snel je weer tijd hebt werk je er aan verder en hoef je het niet telkens weer op te ruimen.
Hopelijk kan dat vanmiddag weer even als de kinderen in bed liggen. William vindt de knopjes op de machines namelijk erg interessant...;-)

2 opmerkingen:

 1. Ha Gerlien,

  Wat een heerlijk weer bij jullie! Hier is het ook een beetje voorjaar, maar toch nog wel wat frisser als in Norwich. Heerlijk de was buiten drogen, helemaal als je 's avonds in een schoon bed kruipt die naar de zon en wind ruikt, daar kan geen wasmiddel tegenop!
  Wat zijn jullie creatief, het kussen met de bloem is ook erg mooi.

  Groetjes van Linda van de Bruinhorst

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, gerlien!
  Wow, wat creatief is die Melissa! Mooi kussen hoor en heel apart! Hoe komt ze erbij?
  Gezellig hè zo'n dagje! Nou knoop maar niet dat willempje binnenkort niet aan mijn machines gaat prutsen...;)
  We hebben nu party van oma! Tot sssssnnnel!!!

  Liefs, Anneke

  BeantwoordenVerwijderen