zaterdag 3 maart 2012

Kruiden

De laatste tijd hoor je steeds meer over gezond koken en eten zonder E-nummers en allerlei toevoegingen. Vooral in Nederland is dat een echte hype geworden.
Eerlijk gezegd miste ik in het begin al die pakjes en zakjes uit NL. Ik had namelijk bijna niks geen kookervaring en nam daarom van alles mee van Honig en Conimex als we uit NL kwamen. Gelukkig kwam er na een tijdje verandering in en probeerde ik ook eens andere recepten uit.
We hebben hier kookboeken die door vrouwenvereningingen worden uitgegeven, ook van onze kerk. Het grappige is dat er vaak een naam bij het recept staat. Soms heb je meerdere recepten die op elkaar lijken en dan kies je vaak het recept van diegene waarvan je weet dat ze goed kan koken;-) Ook makkelijk met het uitwisselen van recepten. Je zegt gewoon in welk kookboek het staat en van welke persoon het is, heel handig!
In al die recepten komen bijna geen pakjes en zakjes voor. Meestal kook je hier van 'scratch'. Daar bedoelen we mee dat je met niks begint, maar alle ingredienten afzonderlijk toevoegd. Nu wordt het koken nog leuker, lekkerder en gezonder, omdat we hier Epicure Parties hebben. Epicure verkoopt allerlei soorten kruiden waarmee je dips, marinades, sausjes, jellies, enz. van kunt maken. Dit is allemaal natuurlijk en daarom ook sterker van smaak en een stuk gezonder.
Een tijdje geleden had ik zo'n party bij ons thuis. Net zoals bij Tupperware komt er dan iemand die de party houdt. Op deze avond konden we allerlei dips proeven en ander lekkers, om zo kennis te maken met de producten. Afgelopen week kwamen de bestellingen binnen en het was een feest! Omdat ik het bij ons thuis had gehouden kreeg ook korting en wat dingen voor een halve prijs. Daarom heb ik er ook een pan bij besteld. Ze verkopen ook wat kookwaar.


De Caesar is om slasaus van te maken, de kleinere potjes voor vlees, pizza en pastagerechten en de twee grote rechts zijn om brusschetta en cheeseball (monchou mengen met de inhoud en eten met schijfjes appel of koekjes. Lekkere snack!) van te maken. Tijdens het koken gooi ik vaak van alles er bij door en zo smaakt het iedere keer anders.

Hier kun je goed zien dat het van gedroogde kruiden is gemaakt.

 Van de week heb ik ook nog tijd gehad om wat te haken en ik ben nu bezig met het uitproberen van wat bloemetjes. De patroontjes haal ik van internet.


Vandaag was het stormachtig weer en dan heb ik altijd zin om iets creatiefs te doen. Dus hebben we lekker in de basement gezeten en genaaid. William en Sofia vermaakten zicht prima!

Kunstenaar aan het werk;-)

Is de compositie zo goed?

Sofia vindt de auto's al net zo leuk!

Helemaal verdiept in z'n spel.

1 opmerking:

  1. Ha Leuk man! Leuke foto's weer van William en Sofia! En wat leven jullie gezond;) Zou ook wel wat voor mij zijn met mn onregelmatige leventje haha. Die bloemetjes zijn ook leuk geworden! Kun je overal opnaaien... Ziet er wel moeilijk uit trouwens..

    Grts Inge

    BeantwoordenVerwijderen