maandag 18 juli 2011

Summer fun

De weken vliegen voorbij nu het zulk mooi weer is! Elke dag is het rond de 30 graden of warmer. Het is wel erg warm, maar we hebben de koude winter nog goed in ons achterhoofd zitten, dus klagen doen we niet! Gelukkig blijft de temperatuur binnen bij de airco dragelijk, dat scheelt!
Nu het weer zomer is hebben we volop bbq's en kampvuren. Vooral Jan vindt het geweldig, helaas gaat hij donderdag alweer naar huis. 4 weken zijn zo voorbij!
Gerard en ik hebben ook onze verjaardagen gevierd en dat was erg gezellig! We hadden een verjaardag voor de familie en vrienden. Met de vrienden verjaardagen doen we het altijd wat makkelijker. Iedereen neemt iets mee, zodat de gastvrouw/-heer niet de hele dag van alles hoeft voor te bereiden en klaar te maken. Het is altijd een verrassing wat iedereen mee neemt.
We konden heerlijk buiten op het deck zitten en het bleef warm tot 'savonds laat.
Na de koffie gaan de meiden naar binnen om te helpen met het klaarzetten van het eten. Het gaat hier een beetje anders dan in NL. In NL ga je rond met hapjes en drinken en heb je wat chips en dergelijke op tafel staan.
Hier zetten we alles op de tafel en maken er een soort lopend buffetje van. Zo kun je zelf ook genieten van je gasten en hoef je je geen zorgen te maken of iedereen wel genoeg te eten of drinken krijgt.

Help yourself!

Het kampvuur werd ondertussen aangemaakt en langzamerhand ging iedereen rond het vuur zitten. William kon niet slapen en kwam er ook gezellig bij, aandacht genoeg voor hem!
Zo'n avond gaat altijd veel te snel voorbij, maar de zomer is nog niet voorbij, dus er zullen er nog wel meer volgen.

                                                          Gezelligheid ten top!


Verder zijn we druk bezig met de tuin. We hebben de eerste boontjes en sla al gegeten, heerlijk! Zo handig om even snel wat groenten uit de tuin te halen en een lekkere salade klaar te maken.
Ook ben ik bezig geweest in huis om alles netjes te hebben voordat de baby komt. Het is bijna klaar, het wiegje moet nog opgezet worden en als alles af is zal ik ook wat foto's van de babykamer op de blogspot zetten.
William slaapt al in het grote bed en dat gaat heel goed! Het is zo grappig om te zien. Een heel klein ventje in een groot eenpersoonsbed.
Gerard heeft ook nog voor William een John Deer trekker op een accu gekocht. Jaja, hij wordt flink verwend! Binnen de korste keren had hij door dat je vooruit komt als je op het gaspedaaltje drukt. Helaas gaat het sturen nog niet zo goed, dus je moet er constant bij zijn. Anders eindigt hij in de groententuin of de bloembedden!
Joehoe, daar kom ik aan!!

Jan en Gerard zijn ook druk bezig geweest met het opruimen van de schuur. In de schuur staat ook een oude legerjeep en die werd weer te voorschijn gehaald. Er mankeert nog wel wat aan, maar er konden al wel een paar rondjes mee door town worden geraced.
                                                        Samen met ome Jan in de jeep!


              Can I get it started?

William vindt de jeep ook erg stoer. Als de schuurdeur openstaat, gaat hij snel naar binnen en klimt erin. Hij verveelt zich geen moment nu hij ook lekker buiten kan spelen. En hij vindt het vooral geweldig dat z'n oom er is. Elke morgen staat hij bij de trap te schreeuwen om Jan wakker te maken. Hij zal hem straks nog gaan missen. Helaas gaat dat altijd veel te snel voorbij! Maar nog een paar weekjes en dan komt mn moeder en kan hij weer volop van de aandacht genieten.


2 opmerkingen:

 1. Hai, wat een leuke blog! Wat een heerlijk leven hebben jullie toch daar :-D

  Liefs Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heej,

  Dit doet mij denken aan twee jaar terug, toen was het ook zulk lekker weer. Ziet er erg gezellig uit! Wil ook wel even een rondje crossen in die jeep ;)

  grtjes Lianne

  BeantwoordenVerwijderen