zaterdag 2 juli 2011

Relaxing and hard work

Gisteren was het Canada Day, net zoals je koninginnedag in Nederland hebt. Het was prachtig mooi weer, dus besloten we om naar Lake Erie te gaan. We hadden lunch meegenomen om op de beach op te eten. Het was de eerste keer dit jaar dat we er weer zijn geweest. Vooral William vond het super!
Lekker ronddobberen.


Het was onwaarschijnlijk helder weer.

We hebben gezwommen, van de zon genoten en zandkastelen gebouwd. Lekker relaxen!
Dit is de eerste vakantieweek en we zijn nu echt helemaal klaar met school. Alles is opgeruimd en bijgewerkt en nu kunnen we echt gaan genieten. Natuurlijk valt er thuis nog genoeg te doen, maar daar is nu ook meer tijd voor.

Vandaag werd er weer hard gewerkt. Naast ons huis staat/stond een hele grote, hoge dennenboom. Het maakte een grote rommel op het dek en de dakgoten zaten snel verstopt. Ook groeide het in de mapletree die naast de schuur staat. Besloten werd dat de boom om moest.
Laurens, een vriend van Gerard, durfde het aan om met een kettingzaag in de boom te klimmen en het stukje bij beetje om te zagen.
Eerst zaagde hij alle takken eraf en daarna telkens een stuk van de stam. Spannend en gevaarlijk, maar gelukkig is alles goed gegaan. Geen ongelukken, geen schade aan het huis, schuur of bij de buren. Gelukkig maar!
Mijn taak was om de mannen te voorzien van lekkers en William binnen te houden.
Hier een paar foto's van hoe het is gegaan.

De takken worden er afgezaagd.


De takken zijn er af en nu wordt de boom stuk voor stuk kleiner gemaakt.


And this is what is left...

Eerlijk gezegd moet ik er erg aan wennen dat het er zo kaal uit ziet. De boom gaf ook meer schaduw op het deck dan ik had verwacht, maargoed het was hoognodig.
Tussen de middag hebben we hamburgers op de bbq gebakken en is iedereen blijven eten. Daarna werd alles opgeruimd. Er zijn heel wat loads naar de leafdepot gebracht en de rest wordt voor kampvuren gebruikt.

3 opmerkingen:

 1. Ha!

  Erg leuk om te lezen allemaal! Zou graag de jam eens proeven... (Ziet er ook errug gezellig uit met de mooi gedekte tafel!). De foto met William in zn opblaashondje doet me denken aan vorig jaar;) Vind hij zand nog steeds zo lekker?!

  Grz Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Gerlien,
  Wat heerlijk al die jam! Fijn dat jullie nu ook kunnen genieten van het zomerweer. Namens ons allemaal nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog veel goede en gezegende jaren erbij samen met Gerard en William!!
  Groeten van de fam. Rutterkamp

  BeantwoordenVerwijderen