zaterdag 23 april 2011

Eindelijk zon!

Vandaag hebben we voor het eerst met korte mouwen buiten gelopen! Wat was het lekker om de zon weer te zien en te voelen schijnen en eindelijk weer lekker in de tuin te zijn bezig geweest!
We horen allemaal zomerse verhalen vanuit Nederland en zagen foto's met de bladeren al aan de bomen! Ik heb heel wat keren gewenst om daar te zijn!
Afgelopen maandag hebben we nog sneeuw gehad en verder koude wind en regen. Tot nu toe hebben we nog steeds onze winterkleren en -jassen aangehad... Dat kunnen jullie je zeker niet voorstellen?!
Tot vandaag! Vanmorgen begon het erg regenachtig en bewolkt, maar smiddags brak toch eindelijk de zon door en werd het zelfs lekker buiten.
Voordat we in en om het huis aan het werk gingen, zijn we eerst naar de breakfast in school geweest.
Een paar keer per jaar hebben we een breakfast op school (in de gymzaal), die door de studenten wordt bereid. Het geld wat er mee opgehaald wordt is altijd voor school bestemd. Een van de manieren om de kosten te drukken met het schoolgeld.
Helaas was ik mijn camera vergeten, anders had ik hier foto's op kunnen zetten.
Toen we om 8 uur kwamen, zat het er al goed vol. Gezinnen met kinderen, studenten, ouderen enz. komen allemaal. Er staan ronde tafels en als je je bord hebt volgeladen zoek je een plekje op en kun je lekker met andere mensen bijkletsen. Meestal blijf je dan ook wel langer zitten dan je gepland hebt.
Het ontbijt bestaat uit een lopend buffet, dat wordt opgediend door de oudere (grade 10-12) studenten. Je krijgt: scrambled egg, bacon, fried potatoes, pannekoekjes, cinnamonbuns, worstjes, fruit, coffee enz.
Het smaakte allemaal erg lekker! Minstens of nog lekkerder dan als je naar een restaurantje gaat voor breakfast.
De gymzaal zit aan het schoolgebouw vast en wordt ook verhuurd voor feestjes. Er zit een hele grote keuken bij waardoor het ook mogelijk is om zoiets te organiseren.

Daarna was het tijd om in de tuin te gaan werken. We hebben vandaag veel klaargekregen! De tuin is netjes bijgewerkt, het gras is gerold, veel afval opgeruimd en verbrand en wat verpoot naar een andere plek in de tuin.
William heeft er ook van genoten om buiten te zijn! Hij wilde met het eten niet eens weer naar binnen!
Tijd om even wat te drinken met iets lekkers erbij.

Het tuinsetje heb ik vorig zomer heel goedkoop tijdens een yardsale (rommelmarktje aan huis) gekocht. Het is precies groot genoeg voor William.
Daarna hebben Gerard en Joel de roller opgehaald om het gras te rollen. Dit moet, omdat tijdens de winter de grond erg hobbelig wordt. Dit komt door de strenge vorst die we hebben.
William vond het geweldig en heeft de hele tijd met Gerard meegereden.
William heeft de tijd van z'n leven!

Nu het gras weer gerold is, kun je het verschil ook goed zien! Het ziet er weer mooi egaal en netjes uit.
Hopelijk blijft het weer nu mooi en kunnen we binnenkort ook weer voor de eerste keer gaan maaien!
Dit is mooi speelgoed! :-)

Het voelt goed om weer buiten te hebben gewerkt. Nu nog een paar weekjes wachten en dan kunnen we ook zaadjes poten en plantjes planten. Dit duurt nog even, omdat de nachtvorst eerst over moet zijn, tot ongeveer eind mei.1 opmerking:

  1. Heerlijk he, voorjaar!!Weer lekker buiten zitten en buiten eten. Hier al mooie en warme dagen gehad, vandaag was wat minder. Heb nu 2 weken vakantie, wel lekker hoor!
    Groetjes daar,

    lfs Lianne

    BeantwoordenVerwijderen