donderdag 23 januari 2014

Koud, koud, koud

Het is hier koud!!! Als je naar buiten loopt heb je het gevoel dat je neus en oren spontaan bevriezen. De eerste week na de kerstvakantie was de school 3 dagen dicht, omdat het te koud was. De temperatuur was gezakt tot -25 met een windchill van -40. Met die temperaturen moet je opletten dat je geen frost bite krijgt (stukjes huid die bevriezen).
Die dagen zijn we ook zoveel mogenlijk binnen gebleven, op het laatst smacht je om weg te gaan. Je zou er bijna nog cabin fever van krijgen;-)
Als je de deur naar buiten op doet, lijkt het alsof je de deur van een diepvries open doet. Maargoed, buiten ziet het er wel prachtig uit! Daarom even een paar foto's van de sneeuw. Ik hoor dat het in Holland nog steeds niet echt winterweer is. De foto's zijn wel een beetje donker, ivm de bewolking.William helpt met sneeuw schuiven. In de zomer maaien we het gras, in de winter schuiven we sneeuw. 


Dit is een mooi stuk natuur een paar straten verderop. De donkere takken met de witte sneeuw, prachtig!
De winter is nog lang niet voorbij, maar we kunnen het voorjaar wel naar binnen halen. Sinds kort kunnen we weer hyacinten kopen. Een van mijn favoriete bloemen, zo mooi en ze ruiken zo lekker!


Zolang we het binnen maar warm hebben, kan het buiten koud zijn. Ik raak steeds meer gewend aan de Canadese winters en zo waardeer ik de hete zomer straks des te meer!
De foto's van de renovatie volgen nog, maar ik moet even wachten op helder weer, zodat ik mooie foto's kan maken.

6 opmerkingen:

 1. Wow! Wat veel sneeuw! In NL lijken we er inmiddels naar te smachten! Misschien met een beetje geluk morgenavond :)! Hebben pas je nummer gekregen via je je fam. Dus gaan jullie zeker een keer bellen! Echt al schandalig lang geleden.... Geniet stiekem toch maar een beetje van de sneeuw enneh.. aan de Roelf Bosma is het ook al een beetje voorjaar in huis :) Liefs Frank en Alieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HI, wat een sneeuw! William moet hard trekken aan zijn slee zo te zien. Wat een gezellig straatje hebben jullie in de sneeuw. leuk hoor, een paar natuurfoto's erbij. gr maatje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi! Wat heerlijk die sneeuw! De kinderen hier kijken er ook verlangend naar uit en willen graag schaatsen, maar het lijkt dit jaar niet echt winter te willen worden. Het voordeel hiervan is dat ik 's morgens niet hoef te krabben voordat ik ze naar school rijdt..;)
  Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He!

  Leuk hoor, weer wat nieuws op je blog! Ziet er idd errrug koud uit! Haha, maar ook wel mooi met die natuurfoto's!
  Grts Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Gerlien,

  Leuk om alweer wat te lezen en te zien op je blog! Heerlijk die sneeuw! Hier lijkt de winterkou weer weg te trekken. Tja, we moeten het maar nemen zoals het komt, hoewel ik hoop dat het hier toch ook nog echt winter zal worden.

  Groetjes Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha meid, je hebt weer mooie foto's op je blog staan en leuke verhaaltjes erbij! By the way: ik heb je een mail gestuurd!! Liefs Caroline

  BeantwoordenVerwijderen