donderdag 22 december 2011

Van alles en nog wat

Het werd weer eens tijd om wat van ons te laten horen! De dagen vullen zich al snel op met van alles en nog wat en voordat je het weet ben je weer een week verder.
Ik zal wat foto's laten zien van wat we zoal gedaan hebben de afgelopen week. Ik zag het idee ergens op een blogspot. Aan het eind van de week liet ze gewoon wat foto's zien van de afgelopen week. Dat lijkt me ook wel wat! Soms heb je niet echt veel te vertellen, maar wel wat foto's die vanzelf hun verhaal doen.
Vanaf nu wil ik proberen om elke week een bericht achter te laten met een fotoverhaal. En natuurlijk zal ik ook berichten achterlaten met tekst.


William wilde meehelpen met afdrogen. Jong geleerd, oud gedaan (laten we hopen ;-) Zoals je ziet kijkt hij met een schuin oog naar het water. Daar is het hem ook om te doen. Met water spelen vindt hij geweldig. Als ik Sofia in bad doe, komt hij er gelijk aan met een stoel en als ik niet oppas is hij daarna net zo nat als Sofia!
Straks, als het weer zomer is, kan hij lekker in het badje op het dek en zo nat worden als hij maar wil!

Vorige week zaterdagmorgen zijn we ook nog uit geweest voor breakfast in Woodstock. We zouden naar een grote antiekwinkel gaan en besloten daarom om er een gezellige morgen van te maken.
Voor William hadden we een pancake besteldt, die hij lekker opat. We hadden een autootje meegenomen, zodat hij ook kon spelen en wij ondertussen rustig van het eten konden genieten.


Eerst stapelde hij netjes alle jamkuipjes uit het schaaltje op elkaar en daarna met z'n auto, 'brrrroemmmm.' Na een tijdje hield hij dat voor gezien en keek over de bank om te kijken wie er achter hem zaten. Gelukkig hadden ze ook nog een groot aquarium, wat hij erg interessant vond. Nadat we heerlijk hadden gegeten, gingen we naar de antiekwinkel. Ik hoopte om er een lijst te vinden voor een memobord voor Sofia. Helaas hadden ze niks, maar wel een mooie Tonka-truck voor William van metaal. We hebben hem nu weggezet, zodat hij er in de zomer buiten mee kan spelen.
Ik vind het altijd erg leuk om rond te neuzen in antiek- en andere tweedehandswinkels. Je weet nooit wat je tegenkomt!

Verder heb ik van de week ook gevuld speculaas en opgespoten hartjes gebakken. Ik ben gek op alles waar maar speculaas- of koekkruiden inzitten en daarom maak ik dit een keer per jaar, rond de feestdagen. Niet vaker, want het is absoluut niet goed voor de lijn!;-) En als ik het eenmaal gebakken heb, kan ik er niet meer vanaf blijven...
William vindt het zo te zien ook erg lekker!


Gezellig even met hem wat drinken. Ondertussen heeft hij hele verhalen! Je verstaat natuurlijk niet altijd alles, maar hij maakt er altijd hele gebaren bij, zodat je toch een idee krijgt wat hij bedoelt. Je moet er echt om lachen!

Vanmorgen ben ik nog voor de maandelijkse controle met Sofia naar de dokter geweest. Ze groeit als kool en alles was goed. Ze zit nu in de volgende maat met kleren en kan zo al weer heel wat nieuwe kleren aan. Zo leuk om al die gekregen kleren aan te trekken! Dan ziet ze er opeens ook een stuk ouder uit!


Morgenavond hebben we Christmas Program in de kerk met alles klassen van school. Er worden dan Psalters gezongen en teksten opgezegd door de kinderen. Ik hoop er met William naar toe te gaan. Ik ben erg benieuwd hoe dat zal gaan...

2 opmerkingen:

 1. Heej!!
  Wat groeien ze toch hard! Wat is Sofia al weer groot. Leuk om zo je dagelijkse bezigheden te zien. De gevulde koek ziet er lekker uit! We moeten gauw weer eens bellen!

  groetjes daar, liefs Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha! Erg leuk om te lezen en goed idee om het wekelijks te doen! Die foto van Sofia is echt grappig! Gegroeid ook alweer!

  Grts Inge

  BeantwoordenVerwijderen