maandag 14 november 2011

Gezelligheid

We hebben de eerste sneeuw al gehad! Vrijdagmorgen sneeuwde het dikke vlokken en al snel was alles wit. Zou de winter nu al echt beginnen? Maar gelukkig niet. s'Middags was alles weer weg. Nu regent het en is het donker buiten. Dus kunnen we binnen gezellig de kaarsjes en lampen aan doen.
Ik heb liever regen dan sneeuw. Sneeuw staat voor een tijdje wel gezellig, maar het wordt zo snel vies en het is zo lastig. Als je naar de winkel wilt en je stapt uit de auto, kun je eerst over een berg sneeuw klimmen. Het oprit moet altijd schoongeschoven worden (dat doet Gerard trouwens) en het is zo koud!!
Wat ik zo leuk aan regen vindt is dat het dan bewolkt en donker is. Zo kun je het binnen gezellig maken, lekker knus! Hier in Canada kennen we niet veel bewolkte dagen. Vaak hebben we een strakblauwe lucht, ook 'swinters. Natuurlijk staat dat prachtig met die sneeuw. Letterlijk en figuurlijk, oogverblindend! Maar dan heb je dus ook dat felle licht dat naar binnen schijnt en het te licht is voor kaarsjes en schemerlampen.
Maar nu genieten we nog even van de regen en het herfstweer!
Vorige week was het verder lekker weer en heeft William nog even buiten gespeeld.


Nu de zomer voorbij is en er niet meer in de tuin gewerkt hoeft te worden, heb ik ook weer meer tijd om binnen bezig te zijn. Een van mijn hobbies is naaien en dat kan ik in de basement doen. Daar staat een grote tafel waar ik het mooi kan laten liggen en er weer verder mee kan gaan als ik weer tijd heb.
Van mijn zusjes had ik een mooi stuk plastic gekregen om een hoes om het aankleedkussen van te maken. Het was even puzzelen, maar na een beetje passen en meten, past hij er nu precies omheen. Ik ben er erg blij mee en het staat zo gezellig in Sofia's kamer.


Het is zo leuk om te zien hoe Sofia veranderd. Ze lacht veel en praat op haar manier. Als we tegen haar praten, maakt ze allerlei geluidjes en kijkt je echt aan met haar heldere oogjes. Een hele lieve en makkelijke baby!

Williams kamer hebben we ook gezellig gemaakt. Ik had al heel lang de grote wereldkaart van Ikea op m'n verlanglijstje staan. We zijn een tijdje terug weer naar Ikea gegaan en hebben hem gekocht. Hij is echt groot en past precies boven Williams bed!


Staat leuk en vooral heel leerzaam, ook voor mij!;-) Het is echt interessant om te bestuderen. Al de namen van de States in Amerika staan er ook op en het is leuk om te zien waar het allemaal precies ligt. Vooral omdat je daar nu meer mee te maken hebt, omdat we in hetzelfde werelddeel wonen.
De vlaggetjes aan het bed had ik al een keer gemaakt voordat William was geboren. Aan de andere kant van de vlaggetjes staat: 'It's a boy!' Het kussen heb ik een paar maanden geleden gemaakt en het lampenkapje tijdens een workshop bij de Mainstreet in Rijssen. (Een van mijn favoriete winkels!)
Binnenkort wil ik een paar kussens voor op de bank in de kamer maken. Leuk om op deze manier het huis steeds gezelliger te maken!

2 opmerkingen:

 1. Ha fam Pas,
  Wat een schatjes toch.!! De Donald Duck en Ikea zijn zo inderdaad heel leerzaam..
  Als jullie ooit gaan verhuizen, dan moet je voor een raam van jullie huisje eens lekker veel dennenbomen poten. Zodoende ben je altijd verzekerd van een gezellig donker kamertje! greets maatje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie en leuke foto's! De kamer van William is echt heel gaaf!! Laatst stonden we ook bij de Ikea te turen op deze kaart: 'Hier is Nederland, dat is Canada, daar ligt Suriname en daar Nieuw Zeeland'! ;-) Staat stoer!
  En de hoes van het aankleed kussen komt ook van de Mainstreet! :-) Ze zijn nu verhuisd, naar een pand er tegenover. Daar waren eerst van die heel ouderwetse winkeltjes. Waar we esbit voor het keukentje kochten!
  Hier is het ook donker en doe ik ook heerlijk de kaarsjes aan!
  Groetjes, Evelien

  BeantwoordenVerwijderen