maandag 15 augustus 2011

Vers uit eigen tuin

De tijd vliegt voorbij! Nog een weekje en dan is het zover! Stiekem hoop ik dat de baby deze week geboren wordt, de laatste loodjes wegen inderdaad het zwaarst!
Maar zolang de baby er nog niet is, is er nog genoeg te doen. De groententuin doet het erg goed dit jaar. De bietjes die groot genoeg waren heb ik ingemaakt in het zuur en het smaakt erg lekker! Het proeft bijna net zoals je bietjes uit een pot hebt van 'Hak.'
We hebben dit jaar ook aardappels gepoot en er zijn meer aardappels dan we verwachten hadden!
De aardappels moeten drogen.

Dit is nog maar een rij. De andere rij moet er ook nog uit. Hopelijk blijven ze goed en kunnen we er de winter mee in.
Verder zijn er al wat paprika's, tomaten en courgettes rijp. De courgettes rasp ik en vries ik in om cakes mee te bakken.
Afgelopen zaterdag hadden we genoeg tomaten rijp om spaghettisaus van te maken. Ik besloot om het maar gelijk te doen, want je weet maar nooit of er wat tussen komt...;-)

De tomaten worden gepureerd.

Alle ingredienten.

Het resultaat!

We hebben het nog niet geproeft, ben benieuwd hoe het zal smaken! In ieder geval zitten er alleen maar verse ingredienten in, dus gezond is het wel!

Vorige week hebben we ook weer voor het eerst mais gegeten! Het is wat later dit jaar, omdat we een erg nat voorjaar hadden een daarna veel droogte.
William vond het erg leuk om te helpen met het afhalen van de bladeren.


Dit is een leuk werkje!


De mais is gekookt en klaar om op te eten.

De mais kook je voor ongeveer 20 min. en dan moet je het echt even laten afkoelen! Daarna rol je het door de boter en bestrooi het met zout en peper. Erg lekker!
De mais koop je of in de supermarkt of aan de kant van de weg. Vaak staat er een bord met daarop 'sweet corn' en doe je de mais zelf in een zak en het geld in een bakje. Rond deze tijd van het jaar eten veel mensen mais, voor de meesten een echte traktatie!

Ik hoop dat we binnenkort het grote nieuws kunnen laten horen. Nog maar even afwachten en geduldig blijven!


1 opmerking:

  1. Hoi Gerlien

    Wat lekker al dat eten uit eigen tuin!
    Hopen dat alles goed mag gaan met jou en je kindje. Elke keer is het weer spannend hoe het zal gaan, we moeten telkens alles weer uit handen geven en de Heere laten zorgen, dat zal nooit beschamen! Wij hebben deze week nog vakantie en zijn nog een weekje naar de Moezel geweest. Nou Gerlien, sterke met alles en de groeten ook aan Gerard en William. Liefs tante Gerdien

    BeantwoordenVerwijderen