woensdag 3 augustus 2011

BBQ

Het is hier nog steeds erg lekker weer. We hebben wel eindelijk wat regen gekregen, wat voor de tuin en het land erg goed was! Het gras is van bruin weer in groen veranderd en sinds een paar weken konden we weer maaien. Dat is trouwens een job wat anders niet erg gemist werd...;-)

Vorige week vrijdag hadden we een bbq van de oude vriendengroep van Gerard. Elk jaar organiseerd iemand anders het weer en worden de taken verdeeld over wat de rest meeneemt. Een salade of dessert bijv.
Degenen die het organiseren zorgen voor het drinken, hotdogs, hamburgers etc.
We beginnen zo rond een uur of 4, half 5 en alle kinderen komen ook mee. Die vermaken zich prima met elkaar!
Tegen 6 uur maken een paar mannen de bbq aan en bakken het vlees, waarna alles op tafels wordt uitgezet. Altijd weer interessant om te zien wat iedereen meegenomen heeft. Ik heb al heel wat lekkere dingen geproeft, sinds ik hier ben.
     In the line up for the food.                                                 William geniet van een hotdog.    

Er werd gezellig bijgekletst en van het eten genoten. Nadat iedereen genoeg had gehad werd er geeindigd en een volleyballgame gespeeld door degenen die dat wilden.     
De kinderen moedigen aan.

Nadat iedereen uitgespeeld was werden de desserts op tafel gezet. Schep maar op en eet zoveel als je wilt! Ik had een strawberry creamcheese cake gemaakt. Soort monchou taart met eigengemaakte aardbeiensaus erop. Smaakte prima!
Het kampvuur werd aangestoken (wat vooral de kinderen erg leuk vonden) en langzaamaan werd het tijd om weer te gaan. William had de hele avond rondgesjouwd en was erg moe. Hij genoot ervan om met zoveel kinderen te spelen en lekker rond te rennen.

Afgelopen maandag was het Civic Holiday. Een dag vrij voor iedereen om tijd met je familie door te brengen. De meeste winkels zijn dicht en veel mensen gaan dan naar het strand. In plaats van naar het strand, zijn we 'smiddags naar Marvin en Lisa gegaan die een zwembad bij huis hebben. Het was erg lekker om even af te koelen en rond te dobberen in het water!Lots of fun with papa!

Maar nu is het weer tijd om hard aan het werk te gaan. De aardappels moeten uit de tuin en morgen ga ik bietjes in het zuur inmaken. Nog nooit gedaan, dus ben benieuwd hoe het zal lukken!
Binnenkort zal ik er wat meer over op de blog zetten. 

3 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen hoor!
  Grts Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hei,hei,(Scandinavisch, komt jullie 'hi' vandaan;)

  Jullie vermaken je prima daar!
  Wij zijn ook weer terug van ons pioneer life in the bush. Kunnen we je blog en mailtjes weer bijhouden.

  Groetjes Aline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hi,
  wat een leventje, echt zo wij het in de Seasons kunnen lezen....
  gr maatje

  BeantwoordenVerwijderen