donderdag 24 maart 2011

Teatime

Elke woensdagmiddag, na schooltijd, drinken we met een paar meiden thee of koffie bij iemand thuis. We zijn er vorig schooljaar mee begonnen, toen ik met zwangersschapsverlof ging. Zo hadden we een mooie en gezellige manier om de contacten te blijven onderhouden.
We doen het om beurten bij iemand thuis en diegene moet ook zorgen voor wat lekkers er bij.
Deze week was het mijn beurt. Omdat het ook mijn beurt was om wat voor naailes mee te nemen, heb ik maar gelijk 2 caken gebakken.
Links is 'Lazy Daisy Cake' en rechts is een 'Coffeecake'.

Het ziet er nog een beetje saai uit zo, maar het smaakte heerlijk! De Lazy Daisy Cake heeft kokos boven op en de coffeecake heeft tussenin en bovenop een basterdsuiker met notenmengsel. Beiden smaken lekker met slagroom.
Hier in Canada bakken we erg veel zelf. Luxe koeken of ander lekker gebak kun je eigenlijk alleen maar in de Nederlandse winkel kopen. Het Canadese gebak is erg vet of is diepvries pie. Als je bij iemand op visite gaat is het meestal zelf gebakken. Misschien is het ook nog wel een beetje de Pioneerspirit die er van vroeger uit is. Straks aan het eind van de zomer gaat iedereen fruit en groente inwecken en zo heb je een voorraad voor de winter.

De 'Lazy Daisy Cake' heb ik bij de thee geserveerd met verse aardbeien en slagroom.

 Dat ziet er lekker uit, toch? ;-)
Het theeblad is een van de dingen die ik vorige week bij Ikea heb gekocht. Ik vond hem zo mooi, dat ik hem niet kon laten liggen!
De theemuts heb ik van de week gemaakt en nu blijft de thee lekker warm. De stof is van Tilda (I love the books and everything from Tilda!), het patroon voor de theemuts komt van http://www.hiphandwerk.nl/  Daar moet je echt even een kijkje nemen voor nog meer leuke patronen (als je van naaien houdt;-)

Het recept van bovenstaande cake is een echt Canadees recept en al jaren oud.
Het enigste probleempje is dat wij hier alles in cups, tablespoons en teaspoons meten. Daarvoor hebben we speciale bakjes en lepels. Bij dit recept staan er ook ml bij. Vul de maatbeker gewoon op en dan moet het lukken.

Lazy Daisy Cake
2 grote eieren
250 ml suiker
1 theelepel vanille extract

250 ml bloem
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout

125 ml melk
1 eetlepel (room)boter

Coconut Topping:
3 eetlepels (room)boter
125 ml bruine suiker
30 ml koffiemelk
125 ml geraspte kokos

Mix de eieren met een elektrische mixer. Voeg de suiker toe (niet alles te gelijk) en blijf mixen, totdat het wat dikker wordt. Voeg de vanille toe. Mix goed.

Doe de bloem, bakpoeder en zout in een schaal en mix door elkaar. Voeg toe aan het eierbeslag en roer door met een lepel.

Verwarm de melk en roer er de boter door, totdat de boter is gesmolten. Voeg toe aan het beslag. Roer het goed door met een lepel.
Giet het beslag in een ingevette 22x22cm ovenschaal. Bak op 175 C voor 25-30 min.

Coconut Topping:
Doe de boter, bruine suiker en koffiemelk in een pan. Breng aan de kook en blijf roeren. Als het net kookt, van het gas afhalen.
Voeg de kokos toe en roer.
Spreidt het mengsel uit over de cake. Doe het weer voor 3 min. in de over, totdat het begint te bubbelen. Laat afkoelen in de schaal.

Succes en eet smakelijk!


 

3 opmerkingen:

  1. mjammie... was ik maar weer even bij jullie op bezoek!! Ziet er lekker uit. Zet je het recept van de coffee cake ook nog op je blog? we gaan het dit weekend eens proberen.. gr ma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Gerlien! Wat een leuke blog! Wat een leuke verhalen om te lezen en ik krijg zeker zin in al die cakes! (Heb ik ff geluk dat ik veel bij je moeder en Betteke kom! :-) Zo te lezen..... :-))
    En die theemuts!! Ik kijk ook regelmatig op hiphandwerk....en had dit patroon al eens uitgeprint! Hij is erg mooi geworden!
    Groetjes vanuit Nld, van de Pasjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eey, Gerlien!
    Wat ben je toch super creatief! Als we elkaar weer eens life zien dan gaan we echt een avondje creatief aan de slag. Net als afgelopen kerst toen we die rok hebben gemaakt:) Hé, 'k stuur je binnenkort nog een mail want ik heb je al heeeel lang niet meer gesproken.

    Greetz, aan Gerard en een dikke knuffel voor Willempje.
    lfs, Anneke

    BeantwoordenVerwijderen