vrijdag 18 maart 2011

Shopping

Today was quite the day! Omdat we deze week vakantie hadden, besloten we om vandaag naar Ikea te gaan en daarna naar de mall om te gaan winkelen. Een mall is een heel groot, overdekt winkelcentrum. Je kent hier niet echt gezellige winkelstraatjes zoals in Holland.
Als je hier wilt winkelen, ga je naar een grote stad en kun je de hele dag in het overdekte winkelcentrum winkelen. Eten neem je niet mee (dat is echt 'Dutch',  zoals ze hier zeggen ;-), maar dat koop je in de foodcourt. Een speciale afdeling waar je zoveel keuze hebt, dat je bijna niet weet waar je uit kiezen moet.

Maargoed, we waren onderweg en nadat we een coffee hadden gehaald bij Tim Hortons, gingen we weer richting de snelweg. We waren nog maar net onderweg toen William begon over te geven! Snel gestopt langs de kant van de weg en geprobeert om William schoon te krijgen. Het arme kereltje zat er helemaal onder! Natuurlijk had ik net vandaag geen extra set schone kleren meegenomen, maar gelukkig zaten Melissa en Klaziena bij mij in de auto. Melissa kwam op het goede idee om verder te rijden en te stoppen bij de Walmart. We kochten er een washandje, handdoeken, babyzeep en extra kleren. William werd uitgekleed in de wc en van top tot teen gewassen en in z'n nieuwe kleren gestoken. Dat was gelukkig een stuk beter!

Toen weer op weg naar Ikea. Stephanie en Willeke waren ondertussen doorgereden (we konden niet met zn allen in één auto, want we moesten natuurlijk genoeg laadruimte overhouden voor al onze aankopen.) en waren alvast gaan winkelen.
Eindelijk waren we bij Ikea. Eén van mijn favoriete winkels en daarom ben ik ook erg blij dat ze die winkel ook hier in Canada hebben! Het lijkt net of ik dan weer een stukje Nederland proef. Dezelfde producten, dezelfde opzet van winkel enz.
Wat hebben ze daar toch veel leuke spullen! Nadat we onze aankopen hadden gedaan en alles in de auto hadden geladen, zijn we wat gaan eten in Ikea.
William zat bij het raam en vond het prachtig om naar buiten te kijken!
Tijdens het eten hebben we lekker bijgekletst over van alles en nog wat. We werken bijna allemaal op school, dus kwam het goed uit dat we tegelijk een weekje vakantie hadden.
V.l.n.r.: Stephanie, Christineke, Melissa, William.
Het eten smaakte heerlijk en nu was het tijd om naar de mall te gaan en verder te shoppen! Bij de lift stond een grote bak met knuffels en daar werd William 'ingegooid.' William vond het helemaal geweldig en kwam niet meer bij van het lachen!
Toen we bij de parkeerplaats aankwamen, bleek het dat Willeke's auto het niet meer deed! De CAA (soort ANWB) werd opgebeld en we werden snel geholpen. De towtruck kwam om de auto naar de dichtsbijzijnde garage te slepen, maar toen bleek dat de auto daar moest blijven en niet gelijk gerepareerd kon worden. Dus besloten we om dan maar met zn allen in onze auto te gaan...
Er konden 4 personen in, omdat de achterbank er uit gehaald was. Melissa en Willeke zaten dus tussen alle Ikea-spullen, zakken met kleren en de kinderwagen in de laadraamte. Gelukkig zijn we niet aangehouden en kwamen we heelhuids thuis!
Het ging niet allemaal zoals we gepland hadden, maar al met al hebben we een hele gezellige dag met lots of fun en laughter gehad!

6 opmerkingen:

 1. Jullie zijn ook werkelijk niet wijs!! Dat jullie dat allemaal moet overkomen! :D
  Lekker man, dat je nu vakantie hebt, zou ik ook wel graag willen!

  Goed weekend hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hey!!!!!!
  leuk gesoppt?
  je hebt wel een leuke sait.
  wat heb je allemaal gekocht?
  van je zusje elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi allemaal,
  wat leukt dat wij al kunnen meegenieten van jullie belevenissen terwijl jullie nog op een oor liggen!
  het was wel een shopping day met verrassingen... gr ma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahaha, just s/t for you guys!!
  Als ik het zo zie en lees heb ik zo zin om op 't vliegtuig te stappen!)

  CU all sometime!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha!
  Leuk om te lezen! Veel leuke dingen gekocht bij Ikea?!
  Grts inge

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey!
  Haha, wat klinkt dat gezellig! Can't wait to come back to Canada :)! Doe alle meiden de groetjes,
  Lfs, Anja

  BeantwoordenVerwijderen